Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 12:56

Andrej Barna prvi u kvalifikacionoj grupi, ali bez polufinala na 50 metara slobodnim stilom

Srpski plivač stazu preplivao za 22.29

U kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom Andrej Barna je postavio vreme 22.29, koje mu je bilo dovoljno za prvo mesto u svojoj grupi, ali ne i za plasman u polufinale. Srpski plivač završio je na 28 mestu kada su se zbrojali svi rezultati iz kvalifikacija, a samo najboljih 16 ide u polufinale.

Nije uspeo Andrej Barna da rezultat spusti ispod 22 sekunde i obistinilo se ono što je i sam Barna najavio: >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ne veruje da će stići do značajnijeg rezultata u trci na 50 metara iako je to nekada bila njegova disciplina.

Prešaltao se Andrej Barna na 100 metara slobodnim stilom i to je defiitivno disciplina gde se u budućnosti mogu očekivati značajnija ostvarenja momka iz Subotice, naročito na Evropskim šampionatima. Barna je postavio nacionalni rekord pre nekoliko dana isplivavši stazu za 47.94. Prethdono je vlasnik rekorda postavljenog još u Pekingu bio Milorad Čavić. Takođe, Andrej Barna je bio i deo štafete 4x100 metara koja je postavio novi državni rekord.

Sve u svemu, obećavajuće Olimpijske igre za Andreja Barnu i srpsko plivanje.

Subotičanin je iza sebe u kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom ostavio Dilana Kartera (22.46) sa Trinidada i Tobaga, kao i Beta Frejzera, koji je imao identičbno vrema kao i Karter.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.