Anderleht smenio trenera

Izvor: B92, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anderleht smenio trenera



Višestruki belgijski fudbalski prvak Anderleht iz Brisela otpustio je trenera Frenkija Verkauterena zbog slabih rezultata u nacionalnom prvenstvu i ligi UEFA. Anderleht je u nedelju izgubio prvenstveni meč protiv Žerminala Beršot sa 2:0 i posle 13 odigranih kola zaostaje za liderom Brižom čak sedam bodova.

Poznati klub je prošle sedmice igrao nerešeno 1:1 protiv danskog Alborga, čime je umanjio izglede za plasman u narednu rundu lige UEFA, a u okviru G grupe preostaju mu još mečevi protiv španskog Hetafea i engleskog Totenhema.

Otkako je Verkauteren preuzeo Anderleht 2005. godine klub je osvojio dve titule prvaka Belgije, ali nije ostvario vrednije rezultate u Ligi šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.