Ančeloti razotkrio Pereza: Edegard je bio čist marketinški trik, nisam ga ja tražio

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ančeloti razotkrio Pereza: Edegard je bio čist marketinški trik, nisam ga ja tražio

Doduše, ni Karleto nije govorio tako kada je Norvežanin potpisivao za Real

"Nadamo se da ćeš sa Realom ostvariti velike uspehe. Izuzetno si talentovan i imamo velika očekivanja od tebe", reči Emilija Butragenja na zvaničnom predstavljanju Martina Edegarda u Realu, 23. januara 2015. godine.

Ali to je ipak Kraljevski klub. Milion gore, milion dole, nije neka razlika. Samo dok se javnost bavi Realom i dok Madriđani šire svoj brend celom planetom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Upravo je u tu svru poslužilo i dovođenje Edegarda. Tadašnji trener Karlo Ančeloti u biografiji "Tiho vođstvo" otkriva da je mladi Norvežanin za predsednika Florentina Pereza bio samo marketinški trik.

Uostalom, za godinu i po dana na Pirinejima, Edegard je zavredio status najmlađeg debitanta u istoriji Reala, ali je sve skupa odigrao samo dve utakmice za prvi tim Kraljevskog kluba.

"Kada Florentino kupuje norveškog fudbalera jednostavno moraš to da prihvatiš. Štaviše, predsednik je taj koji je odlučio da mora da odigra tri utakmice za prvi tim. Recimo da je to bio eksperiment, vežba javnih odnosa", piše Ančeloti.

Dakle, ništa drugo do marketinški trik. Nametnut šefu struke.

"Možda će postati i najbolji fudbaler na svetu, ali mene to ne zanima, jer to nije bio igrač kojeg sam ja tražio. Taj posao je imao veze samo sa PR službom", kategoričan je Karleto.

Zaboravljajući možda da je, dok je primao platu u Realu, i on pristajao na igru.

"Svi smo uvereni da će postati važan igra za Real. Gledamo u budućnost, a Martin ima kvalitet i glavu", govorio je pre godinu po dana Ančeloti.

Naslednicima je preostalo da Edegardu traže klub u koji bi otišao na pozajmicu. Za Real još dugo neće biti spreman.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.