Ančeloti neće štopera, zahvalio se Brazilcima na stendbaju – i ni reč nije rekao o Mbapeu

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 15:34

Ančeloti neće štopera, zahvalio se Brazilcima na "stendbaju" – i ni reč nije rekao o Mbapeu

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je da madridski klub ne planira da dovede novog štopera u zimskom prelaznom roku, prenose španski mediji.

Real ove sezone ima dosta problema sa povredama odbrambenih igrača, pošto su van terena David Alaba i Eder Militao.

"Nećemo da kupimo štopera. Imamo Naća Fernandez i Antonija Ridigera. Orelijen Čuameni i Danijel Karvahal takođe mogu da igraju kao centralni bekovi. Ponavljam da nećemo da kupimo nijednog odbrambenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača u januaru", izjavio je Ančeloti na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt kluba.

Real će sutra dočekati Majorku u 19. kolu španske La Lige.

"Naš cilj je da dobro počnemo ovaj deo sezone. Imamo dobre vesti sa treninga, jer se igrači posle povreda vraćaju na terenu. Ima i onih koji još nisu spremni, ali su veoma blizu povratka. Vinisijus Žunior, Karvahal i Arda Guler se vraćaju. I Eduardo Kamavinga će se uskoro vratiti na teren", dodao je trener Reala.

Anćeloti je krajem prošle godine produžio ugovor sa Realom do juna 2026.

"Ceo svet zna da sam pregovarao sa Fudbalskim savezom Brazila. Ponosan sam na informaciju da su želeli da vodim reprezentaciju Brazila. Međutim, činjenica je da sam ih držao na stendbaju pošto sam čekao da mi Real ponudi produženje ugovora. Hvala Brazilcima na razumevanju, pošto sam prihvatio ponudu Reala. Ponosam sam i što je Real hteo da potpišem produženje saradnje pre isteka mog starog ugovora", naveo je italijanski stručnjak.

Fudbaleri Reala Luka Modrić, Toni Kros i Naćo Fernandez imaju ugovore sa madridskim klubom do kraja sezone.

"Modrić, Kros i Naćo sami odlučuju šta će da urade. Njihova budućnost je u njihovim rukama", istakao je Ančeloti, koji je na kraju odbio da odgovori na pitanje da li će francuski napadač Kilijan Mbape na kraju sezone stići u Real.

Utakmica između Reala i Majorke biće odigrana sutra od 19.15 časova u Madridu. Real se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli La Lige sa 45 bodova, koliko ima i drugoplasirana Đirona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.