Ančeloti: Imam dobar osećaj pred revanš sa Sitijem

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 20:52

Ančeloti: Imam dobar osećaj pred revanš sa Sitijem

Pred fudbalerima Real Madrida je moguće i najzahtevniji izazov ove sezone - gostovanje vladaru engleskog fudbala Mančester sitiju.

Ulog je ogroman, plasman u finale Lige šampiona kojem se ni Gvardiolin ni Ančelotijev tim nisu približili više od onog drugog posle prvog meča (1:1).

U Mančesteru sve kreće ispočetka.

Ančeloti je govorio o planu za utakmicu.

"Uobičajeno, pokušaćemo da pružimo najbolje i kao tim i na individualnom nivou. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da možemo bolje nego što smo igrali u prvoj utakmici. Gledajući taj meč možemo bolje i pokušaćemo to da uraidmo".

Povelo se i pitanje Ančelotijevog nasleđa koje ostavlja u klubu. Tu je već dugo, donosi trofeje.

"Ovo je moja četvrta godina u klubu. Uživam svakog dana. Moje nasleđe je da uživam svakog dana. Ove godine smo na dobrom putu da ostvarimo nešto zaista važno. Veoma smo uzbuđeni i vrlo motivisani, iako nas čeka težak posao. Ali težina svakog izazova nas čini da budemo bolji".

O modifikaciji sistema koji mu je doneo rezultat prethodne sezone, pokazuje se dobro i ove, Ančeloti kaže:

"Prošle godine, igra sa Valverdeom na krilu nam je donela trofej u Ligi šampiona. Ove sezone, situacija sa Rodrigom (promenio mu poziciju) nas je dovela do toga da ne primimo gol. Već sam rešio sa kojom ću postavom sutra".

Na pitanje da li ekipu priprema za penale, italijanski strateg kaže:

"Ne razmišljam o tome. Ako dođe do toga, realnost je da ne možete previše trenirati za to. Jer ambijent na stadionu neće biti isti kao na treningu. Razmišljamo samo o tome kako da pobedimo".

Ančeloti kaže da ima dobar osećaj za predstojeći meč.

"Veoma sam miran, uzbuđen i imam dobru veru. Osećanja su pomešana, imam dobra i loša: da će Haland dati gol, da će De Brujne pogoditi našu mrežu sa distance.. Moraću da mislim o tome da Vinisijus dribla, da će Karim postići gol... Nije lako doći tu gde jesmo i uživamo u trenutku".

Pred Realom je još jedno finale Lige šampiona - takmičenja u kojem apsolutno dominira. Ančelotija su pitali za recept svih tih uspeha Madriđana u elitnom takmičenju.

"Nije to lako objasniti, ali mislim da je Liga šampiona posebna zbog istorije prvih pet sezona evrokupova", aludirao je Italijan na pet titula za Real u tih prvih pet sezona .

"Za sve ovde, za igrače, za zaposlene, ovo takmičenje je vrlo bitno", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.