Ančeloti: Benzema, Modrić i Kros ostaju u Realu

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 22:46

Ančeloti: Benzema, Modrić i Kros ostaju u Realu

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da misli da će fudbaleri Karim Benzema, Luka Modrić i Toni Kros i sledeće sezone igrati za taj klub.

Benzema, Modrić i Kros su u Realu od 2009, 2012. odnosno 2014. godine i osvojili su brojne trofeje sa klubom, uključujući i nekoliko titula u Ligi šampiona.

"Mislim da će ostati", rekao je Ančeloti uz napomenu da već traju pregovori o novim ugovorima za Krosa i Modrića.

Benzema (35) je došao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Liona, 37- godišnji Modrić iz Totenhema, a 33- godišnji Kros iz Bajerna iz Minhena.

Dok se igra Reala vrti oko fudbalera u tridesetim godinama, Ančeloti je rekao da klub mora da razmišlja i o budućnosti.

"Moramo takođe da razmišljamo i o danu kada će oni prestati da igraju. Moramo da gledamo u budućnost iz različitog ugla. Imamo fantastične mlade igrače, (Eduara) Kamavingu, (Orelijena) Čuamenija, (Federika) Valverdea i (Danija) Sebaljosa, koji će biti simboli (druge) ere", dodao je italijanski trener.

Real ove sezone brani titulu u Ligi šampiona i igraće u finalu Kupa kralja, ali će najverovatnije izgubiti titulu u Primeri, pošto posle 27 kola zaostaje za vodećom Barselonom 12 bodova.

Ančeloti je takođe rekao da mu je lepo u Madridu i da ne pomišlja na druge klubove.

"Ne bih se menjao sa Ćavijem ni za šta na svetu, prvo jer ne bih mogao da treniram Barselonu, a drugo jer sam jako srećan ovde. U najboljem sam klubu na svetu i osećam se voljenim", jasan je Karlo.

Iako je proteklih dana bilo govora da bi mogao da preuzme kormilo Brazila, bio je vrlo jasan.

"Posle 1.272 utakmice ne moram nikom ništa da dokazujem. Ne vodim tačnu statistiku, ali sam je pogledao nedavno jer sam mislio da sam blizu 1.300 mečeva i pomislio sam da ću slaviti kad dođem do tog broja. A među te 1.272 ona na Kamp Nou je među deset najboljih", poručio je trener Reala.

Kraljevski klub će u subotu igrati na svom terenu protiv Viljareala u prvenstvu.

U četvrtfinalu Lige šampiona Real će igrati protiv Čelsija, prva utakmica na programu je 12. aprila na Stamford Bridžu, a revanš je šest dana kasnije na stadionu "Santjago Bernabeu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.