Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 18:03

Anarhista Baloteli je opet uprskao i mogao bi da završi u Južnoj Americi!

Kakav bi to spoj bio...

Mario Baloteli se nije pojavio na treningu Breše u utorak i time se vratio na ono svoje staro. Bez opravdanja nije došao na trening i izazvao ljutnju predsednika, uprave kluba i stručnog štaba.

Dan kasnije je nagrađen ’duplom porcijom’ treninga za razliku od ostalih, ali u vazduhu treperi da bi uskoro mogao da usledi rastanak sa klubom iz rodnog grada.

„Mario je specifičan momak koji glavom nije ovde sa nama. Ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novo s obzirom da se i u prošlosti tako ponašao i da je pomalo anarhista“, rekao je Brešin gazda Masimo Ćelino.

Baloteli je letos došao u Brešu i potpisao ugovor do leta 2022. godine, ali uz klauzulu da se ugovor poništava već posle prve sezone ako Breša ne zadrži prvoligaški status. S obzirom da se Serija A uskoro nastavlja, a da su Brešina šanse za opstanak male, jasno je da Ćelino neće imati problema da mu raskine ugovor. A disciplina nije jedini razlog zbog kojeg želi da da to uradi. Onaj drugi je mnogo bitniji – novac.

Baloteli je ubedljivo najplaćeniji igrač u klubu sa godišnjom platom od 1.500.000 evra plus bonusima koji mogu da dostignu dodatnih 3.000.000 evra. U prevodu, plaća mu se svaka utakmica i gol. Primera radi, drugi najplaćeniji igrač je bio veteran Matri sa 1.000.000 evra, a onda slede trojica igrača sa po 600.000 evra po sezoni.  Jasan dokaz koliko je opterećenje Baloteli za skromni budžet Breše.

Kako je ispadanje u Seriju B surova relanost, Ćelinu svakako nije potreban igrač koji zarađuje toliki novac kada se očekuje kresanje troškova. Pogotovo što Baloteli na terenu nije opravdao očekivanja. Dao je pet golova na 15 mečeva.

Tako se opet aktivirala priča o Balotelijevom odlasku u Brazil. On je preko menadžera ponuđen brazilskim klubovima koji su i ranije pokazivali interesovanje. To su Botafogo, Vasko da Gama i pogtovo Flamenga. Tri velika iz „velike četvorke“ fudbala u Rio de Žaneiru.

Flamengo je letos bio ozbiljno uporan da angažuje kontroverznog Italijana. Pogotovo što je i trener Žorž Žezus insistirao na njegovom transferu. Bio je zagrejan i Baloteli ali je zapelo oko dve stavri. Oko novca i njegovog brata Enoka. Baloteli je tada tražio preveliku sumu, a Flamengo nije hteo da plati. sada je situacija drugačija. Baloteli neće moći da traži ugovor kao letos, a Flamengo je od tada napunio klupsku kasu do vrha posle najsupešnije sezone u istoriji kluba. Takođe, Baloteli je letos zahtevao od Flamenga da potpiše ugovor sa njegovim rođenim bratom Enohom i da on igra u četvrtoligašu Boavisti koja je filijala velikana sa Marakane. Sada bi i taj uslov mogao da se ispuni.

Međutim, pored Flamenga, u igru su i njegovi gradski rivali Vasko i Botafogo. U Vasku su uskoro klupski izbori, a favorit za pobedu je Leven Sijano koji je obećao da će da dovede neka zvučna imena iz Evrope i u tu strategiju mu se uklapa Baloteli. Što se Botafoga tiče, oni su odavno izgubili stari sjaj, imaju sve manje navijača jer nisu popularni među mlađim generacijama i potrebna su im imena da privuku publiku. Uspeli su u prošlosti da dovedu Klarensa Sedrofa i Keisukea Hondu, pa nema razloga da odustane od bitke za dovođenje Balotelija.

Baloteli ima 29 godina i očigledno je da su najbolji dani iza njega, ali i da još nije za atsro gvožđe. Vremena kada je mogao da igra za velikane poput Intera, Mančester Sitija, Milana ili Liverpula su prošlost. Klubovi poput Breše su njegova relanost, pa bi zato u Brazilu mogao da uživa u statusu zvezde kakav u Evropi više nema. Brazilski fudbal je u ekspanziji, novca je sve više, a mnoga zvučna imena poput Danija Alvesa, Filipea Luisa, Huanfrana ili Honde su došla u brazilske klubove u poslednjih godinu dana. Možda njihovim stopama krene i Baloteli...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.