Ana u drugom kolu Sinsinatija. Novaka ponovo na Francuza - čeka ga Simon.

Izvor: Prva.rs, 12.Avg.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana u drugom kolu Sinsinatija. Novaka ponovo na Francuza - čeka ga Simon.

Ivanovićeva je imala padova u igri, ali se to u susretu sa Kirsteom, koji je trajao 69 minuta, nije toliko primećivalo zbog brzih realizacija brejk lopti. Ana je u drugom gemu uzela servis protivnici bez primljenog poena, a onda se malo namučila da prednost bude visokih 4:0. Kirstea uspeva da napravi brejk u petom gemu, takođe sa četiri vezana poena, ali istom merom uzvraća srpska tensierka već u narednom gemu, a nakon toga koristi drugu ukazanu set loptu za 6:1.
Rumunka je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da se nervira početkom drugog seta zbog igre u prvoj deonici, pa je znantno bolje zaigrala i tako dopustila Ani u prvih pet gemova samo jedan (4:1), ali je njena želja za pobedom bila veća od trenutnih mogućnosti, te je Ivanovićeva uz dobar ritern i servis napravila brejkove u sedmom i 11. gemu i tako trijumfovala u meču.
Ana će se u za treće kolo turnira boriti protiv pobednice okršaja kvalifikantkinje Nikol Gibs i Kristine Mekhejl koja je dobila vajld kartu.
Ponovo Francuz: Đoković protiv Simona za osminu finala Sinsinatija
Novak Đoković igraće protiv Žila Simona za osminu finala Sinsinatija pošto je francuski teniser u prvom kolu bio bolji od Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:2.
Prvi teniser sveta, od kada je došao na turneju Severne Amerike, samo je igrao protiv Francuza, jer je u Torontu savladao Gaela Monfisa, a zatim izgubio od Žo Vilfreda Conge.
Simon se nalazi na 31. poziciji na ATP listi, ali njegovo konstantna prisutnost u vrhu svetskog tenisa nije mu omogućila veliki uspeh protiv najboljeg srpskog predstavnika, jer je do sada, u karijeri, samo jednom trijumfovao protiv Novaka, i to 2008. godine u Marseju 6:2, 6:7(6), 6:3 što im je ujedno bio i prvi međusobni okršaj.
Svaki susret nakon Marseja pripao je Đokoviću, a polsednji put su se sastali na Vimbldonu 2014. godine kada je bilo 6:4, 6:2, 6:4. Nole je to rešio u svoju korist u tri seta, iako je Francuz imao prilike da u prvom i trećem setu da znantno oteža put ka tituli protivniku.
Ukoliko prođe u osminu finala, Novak će igrati sa pobednikom duela Sema Kverija i Tomija Robreda, dok bi u četvrtfinalu mogao ponovo za protivnika da mu dođe Žo Vilfred Conga koji bi tek trebalo da igra prvo kolo protiv Mihaila Južnog, a u istom delu žreba nalazi se i David Ferer koji za osminu finala igra protiv Filipa Kolšrajbera.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.