Izvor: Blic, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana propušta Rim

Ana propušta Rim

Ana Ivanović imala je veliki peh u Berlinu. Na semaforu teniskog stadiona 'Štefi Graf' pisalo je Ivanović - Li 4:1 kada je naša najbolja teniserka zatražila pomoć fizioterapeuta i svi koji su navijali i uživo pratili meč znali su da stvari neće izaći na dobro.

Tako je i bilo. Ana je set dobila sa ubedljivih 6:1, ali je zbog bolova bila primorana da meč preda Na Li. Zaista je bilo mučno gledati bolne grimase i po koju suzu na licu naše teniserke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja se uprkos velikim fizičkim problemima lavovski borila do trenutka kada bi svaki dalji otpor borbenoj Kineskinji bio potpuno besmislen. U prvom momentu prognoze nisu bile optimističke. Naime, preliminarne procene govorile su da je u pitanju kidanje butnog mišića, međutim, posle rezultata naknadno urađenog ultrazvuka, reč je samo o istegnuću koje ipak zahteva jednonedeljno mirovanje. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da prvi reket Srbije i Crne Gore neće nastupiti na Masters turniru u Rimu, koji je na programu sledeće nedelje. To znači da Ana neće biti u mogućnosti da brani osminu finala od prošle godine, te će zbog toga izgubiti značajne bodove neophodne u borbi za što bolju WTA poziciju, pred određivanje nosioca za drugi ovosezonski grend slem u Parizu.

Ana bi danas trebalo da stigne u Beograd gde ce biti podvrgnuta novim ispitivanjima u vezi s povredenim mišićem. Najgori potez talentovane teniserke mogla bi biti ishitrena odluka o vracanju na teren, i to posebno šljakasti, gde su pritisci na mišice i zglobove izuzetno veliki. Vremena za nadoknadu propuštenog svakako ima, i ono što osamnaestogodišnja Beograđanka, pre ili kasnije, mora da shvati, jeste da se na putu do zvezda nalazi mnoštvo frustrirajućih momenata koji predstavljaju sastavni deo ovog sporta.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.