Izvor: Blic, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana i Jelena ujedinile navijače Partizana i Zvezde

Ana i Jelena ujedinile navijače Partizana i Zvezde

Čak šest predstavnika imaće Srbija na prvom grend slem turniru u sezoni - Australijen openu. Zimonjić, Tipsarević, Đoković, Bozoljac, Jankovićeva i Ivanovićeva pokušaće svetu da dokažu da se u ovom delu Evrope igra vrhunski tenis, dok se od armije naših navijača u Australiji očekuje da naprave pravu fudbalsku atmosferu na stadionima širom 'Melburn parka'.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković postavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za 14. nosioca turnira i za protivnika u prvom kolu imaće nepredvidivog Čileanca Nikolasa Masua. Ako je suditi po trenutnoj formi dvojice igrača, treba očekivati pobedu Noleta u tri seta i plasman u drugo kolo.

Osamnaesti favorit Australijen opena Ana Ivanović izaći će na teren sutra, a protivnica će joj biti Amerikanka Vanija King.

- Osećam pozitivnu nervozu u vezi s početkom prvog grend slema. Svi turniri 'velike četvorke' su uzbudljivi, ali je ovaj možda i najuzbudljiviji pošto je početak godine, a uz to volim da budem u Australiji. Moja protivnica u prvom kolu Vanija King je sjajna mlada teniserka i biće veoma opasan rival. Jednostavno, radujem se startu turnira i jedva čekam da izađem na teren - rekla je Ana.

Najbučniji navijači, bez ikakve sumnje, u Melburnu će biti srpski iseljenici. Simpatizeri Crvene zvezde i Partizana zajedno u kopu iz sve snage će podržavati naše takmičare, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

- Sjajan je osećaj imati podršku navijača u tako dalekoj zemlji. Imam ujaka koji živi nedaleko od Melburna i ne propušta nijedan moj meč. Naravno, ne treba zaboraviti ni navijače koji takmičare iz Srbije zdušno podržavaju kad god se nađu na terenu. Nadam se da će tako biti i ove godine - kaže Ivanovićeva.

Najbolje plasirana srpska teniserka Jelena Janković je na krilima podrške svojih, ali i domaćih navijača osvojila turnir u Ouklendu i igrala finale u Sidneju, napravivši tako odličnu uvertiru pred Otvoreno prvenstvo Australije.

- Naši navijači su bili najbolji. Njihova podrška mi je puno značila na prethodna dva turnira i na tome sam im veoma zahvalna. Iskreno verujem da snažna podrška neće izostati ni na Australijen openu - rekla je Džej Džej, koja će u dubl konkurenciji nastupiti sa Slovakinjom Dženet Husarovom.

Cene karata za mečeve Otvorenog prvenstva Australije variraju između 26 i 105 evra, zavisno od doba dana u kome se igraju mečevi kao i od runde takmičenja. Posebne pogodnosti prilikom kupovine vrednog parčeta papira imaju učenici, studenti i penzioneri za koje je cena karata niža u proseku za 20 odsto.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.