Ana i Jelena posle Londona u Košice

Izvor: B92, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana i Jelena posle Londona u Košice



Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije (TŠ) Dušan Orlandić izjavio je da će se FED kup sa Slovačkom igrati neposledno posle turnira u Vimbldonu i da očekuje da će Jelena Janković i Ana Ivanović pravo iz Londona doći u Košice.

"Očekujemo da će naše najbolje teniserke igrati do samog kraja u Vimbldonu, tako da će direktno 'sa trave' i Londona otići u Košice. Tamo bi provele četiri dana na pripremama, a 14. i 15. jula odigrale FED kup", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je agenciji Beta Orlandić.

On je objasnio da će se mečevi igrati na podlozi "grin set" i da je to "relativno brza podloga".

"Očekujemo da ćemo u Košice doći već 10. jula, tako da ćemo pripreme obaviti u Slovačkoj, kako bi se devojke prilagodile podlozi na kojima će se igrati mečevi", rekao je Orlandić i dodao: "Podloga zavisi od toga kako će je postaviti, kao brzu ili relativno sporiju

varijantu. To nećemo znati dok devojke ne izadju na teren i ne provere"
, rekao je Orlandić.

Prema pravilima FED kupa prvog dana odigraće se dva singl meča, a drugog dana dva singla i dubl.

"Tek u petak uoči početka takmičenja održaće se žreb i tada ćemo znati ko kad i sa kim igra. Sa nama će biti selektor Dejan Vraneš, predsednik stručne komisije TŠ Slobodan Vojinović, maseri, psiholog i kondicioni trener. Ići ćemo u kompletnom sastavu, koji je neophodan za jedno dobro funkcionisanje ekipe", rekao je Orlandić.

On je dodao da će selektor Vraneš odrediti ekipu, ali da se čekuje se da će pored Jelene Janković i Ane Ivanović igrati teniserke koje su predstvljale Srbiju na FED kupu u Plovdivu kao i da će im se priključiti Bojana Jovanovska.

"U svakom slučaju Ana i Jelena nisu sporne, a ko će biti treća i četvrta igračica to moramo do 18. juna da odlučimo", rekao je Orlandić.

Prema njegovim rečima, mečevi će se igrati u "Stil areni" (Steel arena) u Košicama, koja je najveća dvorana u Slovačkoj.

"Dvorana pre svega služi za hokej. Led je sada naravno istopljen. Ova hala prima oko 6.500 gledalaca. Oni imaju zaista impresivan teniski centar u Bratislavi, koji ima halu sa pokretnim krovom, ali ona prima samo 4.000 gledalaca, pa su se zbog toga odlučili da FED kup organizuju u Košicama", rekao je Orlandić.

On je objasnio da se domaćini FED kupa nadaju da uz veću podršku publike "možda mogu da dodju do pobede".

Reprezentacija Srbije igraće sa Slovackom 14. i 15. jula u Košicama mečeve plej-ofa Druge grupe Svetske grupe FED kupa. U ostalim mečevima sastaće se: Australija - Ukrajina, Argentina - Kanada, Hrvatska - Kineski Tajpei.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.