Ana bolja od Voznjacki za srpski Monterej, protiv Jakšićeve za trofej turnira!

Izvor: Blic, 06.Apr.2014, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana bolja od Voznjacki za srpski Monterej, protiv Jakšićeve za trofej turnira!

Ana Ivanović potvrdila je svoj kvalitet, ponovo uz oscilacije, ali je bitna pobeda. Ona je u polufinalu turnira u Montereju porazila dansku teniserku Karolinu Voznjacki sa 7:6(5), 6:4 i tako zakazala srpsku borbu za trofej pošto će u finalu igrati protiv Jovane Jakšić.

Nakon što je Jakšićeva napravila istorijski plasman u WTA finale preko Japanke Kimiko Date-Krum, Ivanovićeva se za 100 minuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koliko je trajao duel protiv Voznjacki, potrudila da obezbedi odlazak titule iz Montereja u Srbiju.

Nije sve krenulo onako kako je Ana zamišljala, jer je u četvrtom gemu, sa samo jednim osvojenim poenom, izgubila svoj servis (3:1). Uzvratila je istom merom samo 180 sekundi kasnije, a onda su obe pretrpele brejkove od devetog do 12 gema, tako da je pobednik u prvom setu moralo da se reši u taj brejku.

Tu se pokazalo da ustvari da i Ivanovićeva i Voznjacki mnogo bolje igraju na tuđem servisu, jer je od 12 poena bilo čak devet mini-brejkova, a Ana je uspela tek petu set loptu da iskoristi pošto je vodila sa 6:2.

I u drugom setu se vodila velika borba, ali uz manje prilika za brejk za razliku od uvodne deonice, pa je Ana uspela da privede priču kraju i zabeleži četvrtu pobedu od šest međusobnih duela.

Ivanovićeva je došla do finala gde je čeka Jakšićeva, a dve Srpkinje nikada nisu odmerile snage na zvaničnom turniru, ali kakav god na kraju ishod da bude, na trofej će osvojiti, što je vrlo bitno za naš sport, srpska teniserka.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Monterej: Istorijsko srpsko finale, Ana protiv Jovane!

Izvor: Sportal.rs, 06.Apr.2014

Srbija može da bude ponosna. Pored Ane Ivanović i Jelene Janković dobila je i treću tenisku zvezdu, mladu Jovanu Jakšić! Upravo će ona i Ivanovićeva igrati finale turnira u Montereju.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.