Izvor: Blic, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Rimljanka

Ana Rimljanka

Ana Ivanović uspešno je započela takmičenje na teniskom turniru u Rimu čiji je nagradni fond 1,3 miliona dolara. Mlada beogradska teniserka plasirala se u drugo kolo pobedom nad Francuskinjom Tatjanom Golovin, 6:3, 6:4 posle 86 minuta igre.

Uz Jelenu Janković, koja je u ponedeljak savladala Indijku Dali Randrijantefi, Ana će biti drugi predstavnik Srbije i Crne Gore u drugom kolu. Tako su najbolje srpske teniserke na najlepši način započele takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je među poslednjim proverama uoči drugog grend slem turnira sezone Rolan Garosa, koji počinje 23. maja u Parizu.

Golovin, teniserka ruskog porekla, bila je rangirana kao 12. nosilac turnira, ali nije bila velika prepreka za 36. igračicu sveta. Ana je igrala sigurno, ni gubitak dva servisa nije je poremetio. Prvi set rešila je u svoju korist sa 6:3, a u drugom je Golovinova brojala do četiri, ali dalje nije mogla. Tri brejka u meču bili su dovoljni Ivanovićevoj da zabeleži suguran trijumf. Istu protivnicu savladala je u oktobru u Cirihu.

- Srećna sam zbog nove pobede. Bio je to naporan i neizvestan duel, ali ja volim da igram teške mečeve kap što je ovaj - izjavila je Ivanovićeva posle meča.

U meču drugog kola Ana će se sastati sa Ruskinjom Anom Čakvetadze, a ukoliko i od nje bude bila bolja, u osmini finala trebalo bi da igra najverovatnije sa osmim nosiocem, Švajcarkinjom Pati Šnider.

Jankovićeva na teren izlazi danas. U meču drugog kola protivnica će joj biti šesti nosilac Vera Zvonareva. Praktično, nije stigla ni da se odmori od napornog takmičenja u Berlinu, ali to je, kako kaže, neće sprečiti da igra dobro u i prestonici Italije na terenima 'Foro Italika'.

- Sa Zvonarevom sam igrala prošle godine i pobedila, doduše bilo je to na bržoj podlozi. Mislim da i danas imam šanse, jer Ruskinja nije u formi - optimista je Jankovićeva.

Rezultati prvog kola: (1) Šarapova (Rusija) - Medina (Španija) 6:4, 6:2, Sugijama (Japan) - Maleeva (Bugarska) 6:2, 6:4, Lineckaja (Rusija) - Garbin (Italija) 6:3, 6:4, Ivanović (SCG) - (12) Golovin (Francuska) 6:3, 6:4, Vento Kabči (Venecuela) - Razano (Francuska) 6:4, 7:6, Smašnova (Izrael) - (11) Lihovceva (Rusija) 6:1, 6:3. Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.