Ana Jelušić pauzira godinu dana

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Jelušić pauzira godinu dana

Hrvatska skijašica Ana Jelušić objavila je u sredu da će pauzirati godinu dana zbog problema sa astmom.

Jelušićeva je tu odluku nazvala najtežom u životu, ali je naglasila da ne želi da veruje da je to i kraj.

"Neću skijati godinu dana, takva je moja odluka. Posvetiću se lečenju astme, pokušaću da rešim probleme koje imam i pokušaću da se vratim", rekla je Jelušićeva.

Ovo mi je najteža odluka u karijeri, slobodno mogu reći i u žitovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je moj život skijanje. Odlučila sam da jednu sezonu budem na čekanju...", dodala je hrvatska skijašica.

Jelušićeva je istakla i ono čega se mnogi pribojavaju u hrvatskom skijanju.

Da, postoji mogućnosti i da se ne vratim skijanju, ali o tome još uvek ne mogu, niti želim da razmišljam", naglasila je Jelušićeva.

Hrvatska skijašica probleme sa disanjem ima već deset godina i oni pomešani sa strahom utiču na njene rezultate. Isto tako, poznato je da je astma neizlečiva, ma koliko Jelušićeva imala želje da je ’pobedi’.

Vraćaju se sportisti posle teških povreda, posle porođaja i drugih stvari, pa zašto se onda i ja ne bih vratila", rekla je Jelušićeva, „Pauzu ću iskoristili za završetak studija na Poslovnoj akademiji u Rijeci, do kraja imam još pet ispita. Otputovaću i u Sjedinjene Države i susreću se sa ekipom sa svog bivšeg fakulteta. Ni slučajno neću biti pasivna, baviću se sportom, laganijim aktivnostima, ali ću paziti da ne provociram napad astme, kakav sam imala tokom sezone", rekla je Jelušićeva, iza čije odluke je u potpunosti stao Hrvatski skijaški savez.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ana Jelušić: Moram se izboriti s astmom

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2011

Hrvatska ženska skijaška reprezentacija, nakon oproštaja Nike Flajs, za sljedeću sezonu ostala je i bez svoje glavne perjanice, jer je Ana Jelušić odlučila da pauzira i da pokuša da se izliječi od astme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.