Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 11:47

Amerikanke ubedljivo do finala Mundobasketa

Košarkašice SAD deklasirale su Kanadu rezultatom 83:43 (27:7, 18:14, 22:8, 16:14) u prvom polufinalu Svetskog prvenstva za žene u Sidneju.
Ubedljiva igra aktuelnih svetskih šampionki u polufinalu Mundobasketa - Amerikanke su već u prvoj deonici meča protiv Kanade pokazale odlučnost, te su posle 10 minuta igre stekle velikih 20 poena prednosti koju su povećavale do kraja susreta, ne izgubivši nijednu četvrtinu.

Najbolja u timu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktuelnih svetskih i olimpijskih šampionki bila je Brijana Stjuart sa 17 poena, osam skokova i tri asistencije. Ejdža Vilson je ostvarila dabl-dabl sa 15 poena i 12 skokova.
U kanadskom sastavu nijedna košarkašica nije postigla više od 10 poena, a najefikasnija je bila Letisija Amihir sa 8.
Amerika će se u finalu sastati sa boljim iz duela Australija – Kina, dok će Kanadi ostati da se bori za bronzano odličje.
Ženski (drim tim) je ovom pobedom obezbedio borbu za 12. zlato sa velikih takmičenja od osnivanja njihove najjače lige (VNBA) 1997. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.