Amerikanci ubedljivi i protiv Kine

Izvor: MVP.rs, 25.Jul.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ubedljivi i protiv Kine

Novi trijumf Drim tima.

Posle ubedljive pobede nad Argentinom u Las Vegasu, selekcija Sjedinjenih Američkih Država je prethodne noći u Los Anđelesu upisala i drugu pobedu u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Pred nešto više od 19.000 ljudi u "Stejpls Centru", izabranici Majka Šaševskog su bili bolji od Kine rezultatom 106:57.

Kina je bila ravnopravan rival samo u prvih pet minuta susreta, kada je viđen mali broj poena - 4:2. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kako je počela zamena igrača sa obe strane ritam u igri selekcije Kine je drastično pao, što je domaćin iskoristio da se ekspresno odlepi i već tada postavi stvari na svoje mesto.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kevin Durent sa 19 poena (5/7FG, 5/5FT), a tome je dodao i pet asistencija. Pratio ga je klupski drug Klej Topmpson sa 17 poena (6/10FG, 1/2FT), dok je 13 upisao DeMar DeRozan (6/8FG, 1/1FT). Po 12 poena su zabeležili DeMarkus Kazins (5/6FG, 1/3FT) i DiAndre Džordan (6/9FG, 0/1FT), a centar Kingsa je tome dodao i sedam skokova. Zanimljivo je pomenuti da nijedan američki košarkaš na ovoj utakmici nije proveo više od 19 minuta na terenu, koliko je igrao Klej Tompson. U listu strelaca se nije upisao samo Drejmond Grin (0/3FG).

Prema očekivanjima, najbolji igrač u poraženoj ekipi bio je Đijanlijan Ji. Krilni centar je meč završio sa 18 poena (4/14FG, 8/8FT) i sedam skokova za 30 minuta igre.

Ova dva tima će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu za dva dana u "Orakl Areni", domu Golden Stejt Voriorsa.

(foto: NBAE via Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.