Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 09:36

Amerikanci se naljutili, pa zgromili Iran - Durent na šest poena od istorije

Ubedljiv trijumf Sjedinjenih Američkih Država protiv selekcije Irana

Neprijatno su iznenadili puleni Grega Popoviča na otvaranju turnira na Olimpijskim igrama. Doživeli su poraz od Francuske i tako doveli u pitanje osvajanje najsjajnije medalje već na samom startu. Iran je tako dobro poslužio selekciji Sjedinjenih Američkih Država da se vrati na pravi put i u pravom maniru. Deklasirali su Amerikanci rivala i ubeležili jednu od najboljih šuterskih partija u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igara - 120:66.

Očekivao se trijumf i to prilično ubedljiv, ali su Amerikanci uspeli da ubace skoro dvostruko više poena od rivala. Sipali su sa svih pozicija, na kraju ubacili 19 trojki iz 39 pokušaja, što je četvrti najbolji učinak jednog tima sa distance u istoriji Olimpijskih igara. Rekord su takođe postavili Amerikanci sa 29 trojki protiv Nigerije (2012), a ubojitiji van linije 6,75 bili su i Litvanci 2004. godine protiv SAD (21 trojka), dok je Drim tim pre devet godina ubacio 20 Argentini.

Imali su Popovičevi izabranici i 39 timskih asistencija, prednjačio je Zek Lavin sa osam.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio Demijan Lilard sa 21 poenom, sve ih je postigao van linije za tri poena (7/13). Pratio ga je Devin Buker sa 16, Džejson Tejtum sa 14 i Lavin sa 13 poena. Sa druge strane Mohamad Džamšidi i Hamed Hadadi su postigli po 14 poena u poraženoj ekipi. Pola koša manje dodao je Navid Rezeifar.

Kevin Durent ponovo nije blistao, ubacio je svega 10 poena, pa mu sada samo šest nedostaje da postane najbolji strelac u istoriji košarkaške reprezentacije SAD. Dodao je tom učinku i po pet skokova i asistencija, kao i dve ukradene lopte i tri blokade (indeks 21).

Amerikance očekuje još duel sa Češkom, pobedom će obezbediti plasman u četvrtfinale. Iran je doživeo drugi poraz, pa mora da se nada trijumfu protiv Francuske i eventualnom trećem mestu u grupi, što je malo verovatno.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Amerikanci se naljutili, pa zgromili Iran - Durant na šest poena od istorije (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021

Ubedljiv trijumf Sjedinjenih Američkih Država protiv selekcije Irana..Neprijatno su iznenadili puleni Grega Popoviča na otvaranju turnira na Olimpijskim igrama. Doživeli su poraz od Francuske i tako doveli u pitanje osvajanje najsjajnije medalje već na samom startu. Iran je tako dobro poslužio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.