Amerikanac izgubio od Rusa, pa poručio: Moje trke nisu čiste

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 08:37

Amerikanac izgubio od Rusa, pa poručio: Moje trke nisu čiste

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama "verovatno nisu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Marfi je osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara leđno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a pre tri dana osvojio je bronzu na 100 metara leđno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Međutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da "nije iznosio nikakve navode" i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čestitao je Rilovu.

Rilov je dugo jedan od najboljih plivača leđnim stilom. On je negirao da je učestvovao u doping šemama. Rekao je da je uvek bio čist na takmičenjima i da se testirao.

Rilov je rekao da ne oseća da je on bio meta Marfijeve frustracije.

Ruski sportisti se na Igrama u Tokiju takmiče pod imenom Ruski olimpijski komitet zbog kazne za sistemski doping. Oni ne smeju da koriste rusku zastavu, a na pobedničkom postolju umesto himne organizatori puštaju odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, na njihovoj opremi zabranjen je natpis "Rusija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSI POKUPILI MEDALJE U PLIVANJU, A ONDA SE OGLASIO AMERIKANAC SA SUGESTIJOM: Trke verovatno nisu bile čiste!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2021

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama "verovatno nisu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.