Američkoj štafeti zlato i rekord, peta medalja za Dresela

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 05:51

Američkoj štafeti zlato i rekord, peta medalja za Dresela

Američka plivačka štafeta 4x100 metara mešovito osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz novi svetski rekord.Rajan Marfi, Majkl Endru, Kejleb Dresel i Zek Epl su trku završili za tri minuta i 26,78 sekundi.Oni su tako poboljšali prethodni svetski rekord koji je takodje bio u vlasništvu štafete SAD i koji je iznosio 3:27,28 i bio na snazi od 2009. godine.Pobedom u štafeti Kejleb Dresel je stigao do svog petog zlata u Tokiju.Srebrnu medalju osvojila je štafeta Velike Britanije (3:27,51) uz novi evropski rekord, dok je bronza pripala Italijanima (3:29,17).U ženskoj štafeti 4x100 metara mešovito trijumfovale su Australijanke s vremenom 3:51,60, što je novi olimpijski rekord.Štafeta Australije plivala je u sastavu Kejli Mekion, Čelsi Hodžs, Emna Mekion i Kejt Kembel.S ovom medaljom, Ema Mekion je stigla do sedmog odličja na Igrama u Tokiju. Ona je osvojila četiri zlatne i tri srebrne medalje. Srebro je osvojila štafeta SAD koja je od pobedničke bila sporija za 0,13 sekundi, dok se na poslednje postolje na pobedničkom postolju popela štafeta Kanade (3:52,60).
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OI: Svetski rekord američke štafete, peto zlato za Dresela

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2021

Američka plivačka štafeta 4x100 metara mešovito osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz novi svetski rekord.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.