Američki huligani vs policija

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki huligani vs policija

Miroljubiva publika, porodice sa decom, uživanje u utakmici, sve ovo je važilo za američke navijače. U poslednjih nekoliko godina, miroljubivi navijači „preko bare", ipak sve više podsećaju na evropske huligane. Poslednji u nizu incidenata napravili su navijači NFL ekipe Ouklend Rajders, koji su se na tribinama, na meču protiv San Dijega, sukobili međusobno i sa policijom.

I u vreme kada je u Americi huliganizam bio samo misaona imenica, navijači Ouklend Rajdersa imali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su reputaciju nestašnih navijača.

Danas, kada su i „preko bare" sve češći okršaji navijača, u svim sportovima, navijači Ouklenda, poznatih pod nazivom Raider Nation, svakim mečom stiču reputaciju opasnih huligana.

Poslednji ispad navijači ovog kluba imali su na meču protiv San Dijego Čardžersa u prvom kolu nove sezone NFL lige.

Meč u Ouklendu, San Dijego je dobio rezultatom 22:14. U drugom poluvremenu utakmice, došlo je do okršaja na tribinama među navijačima Rajdersa, pa je situaciju morala da smiruje policija.

Ni prisustvo policije izgleda nije uplašilo pristalice Rajdersa, koji su se pesničili i sa snagama reda.

Na kraju, konačan bilans je nekoliko lakše povređenih, i nekoliko uhapšenih navijača.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.