Izvor: MozzartSport.com, 17.Nov.2020, 00:31

Ameri rastu u ozbiljan tim - koliko je realno da budu sila 2026?

I da napadnu najviši plasman kada budu domaćini Mundijala...

Priče da nadolaze sjajni mladi američki fudbaleri, te da SAD priprema juriš na najviši plasman kroz šest godina, na Mundijalu na kom će biti jedan od domaćina, definitivno nisu prazne priče. Amerikanci strpljivo rade u tišini i pripremaju se za nešto veliko. I dobro im ide za sada. Sa selektorom Gregom Berhalterom stigli su do četvrte pobede u poslednjih pet utakmica. Pala je Panama - 6:2. Neko će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sada reći kako to ni izbliza nije pravi reper, kako nije moguće rasti i napredovati dobijajući osrednje rivale. Ali ima nešto i u samopouzdanju. A Ameri trenutno rade baš na tome. Pumpaju samopouzdanje mladog tima čiji je prosek, evo večeras, iznosio jedva 22 godine. Pritom, kada bismo iz sastava izuzeli veterana Tima Rima (33) koji svakako nema budućnost u ovom sastavu, jasno da bi ta brojka bila još niža.

Gerd Berhalter za ovu priliku sastavio je selekciju bez prve zvezde Kristijana Pulišića, zatim Deandrea Jedlina iz Njukasla, Karter Vikersa iz Totenhema, Bobija Vuda iz Hamburgera, Džoša Sardženta iz Verdera, momka kome predviđaju da će poneti američku "devetku" već na prvom narednom velikom takmičenju. Sa klupe nije ulazio najbolji štoper Džon Bruks, takođe bundesligaški kalibar defanzivca. Pa opet, Amerikanci su pružili vrlo dobru igru i lako izašli na kraj sa Panamom.

Najbolji je bio 20-godišnji napadač francuskog Kaena Niko Đoakini, dvostruki strelac u 22. i 26. minutu. Imao je šansu ovaj momak da na drugom susretu za A selekciju upiše het-trik, ali je promašio penal u drugom delu meča. Đio Rejna, veliko blago Borusije iz Dortmunda, načeo je Panamu u 18. minutu golom iz slobodnog udarca, da bi se u drugom delu istakli rezervisti Sebastijan Soto (20) iz holandskog Telstara (dva gola), odnosno Sebastija Letdžet, jedini igrač iz MLS-a u ovom timu.

Mislite da to i dalje nije potencijal za neki veći domet?

I verovatno ste u pravu. Ali kada dodamo da je po desnoj strani dejstvovao Seržino Dest iz Barselone, da je na golu bio sasvim solidni Zak Stefen iz Mančester Sitija, da su na sredini vrlo lepo sarađivali Vinston Mekeni iz Juventusa i Tajler Adams iz RB Lajpciga, te da im je društvo pravio talentovani Junus Musa iz Valensije? A gore uz Rejnu i Đoakiniija Volfzburgov vunderkind Ulises Ljanez?

Sa klupe su još ušli Timoti Vea iz Lila, Ričard Ledezma iz PSV-a, Džoni Kardozo iz brazilskog Internasionala...

I povrh svega, do Mundijala u Meksiku, Kanadi i SAD-u ima punih šest godina. A tu je i Katar kao odličan test.

Imaju Ameri materijal, i te kako imaju.

Samo da im svi pupoljci procvetaju i da se fino poslože.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.