Ameri predstavili Pauna - On je prvak sveta! Koliko se trenera mogu time pohvaliti? (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri predstavili Pauna - On je prvak sveta! Koliko se trenera mogu time pohvaliti? (foto)

Srpski stručnjak je i na ovakav način u utorak predstavljen američkim medijima tokom promocije u njegovom novom klubu, Čikago Fajersima.

Kako smo i objavili tokom večeri, Veljko Paunović svoju trenersku karijeru nastavlja u Americi, na klupi tamošnjeg MLS ligaša, Čikago Fajersa.

Paunoviću će to biti povratak u ovo takmičenje, u kome je priveo kraju svoju igračku karijeru pre četiri godine u dresu Filadelfije.

Na današnjoj promociji u Čikagu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << generalni menadžer Nelson Rodrigez je izrekao niz komplimenata na račun trenerskih i ljudskih kvaliteta Veljka Paunovića, naglašavajući da je 38-godišnji srpski stručnjk dobio prednost u odnosu na veliki broj drugih trenera koji su bili u igri za dolazak na ovu poziciju.

I posle onoga što se moglo čuti od Rodrigeza, presudan razlog za Paunovićev izbor bile su igre U20 reprezentacije Srbije i besprekorno ponašanje srpskih ''Orlića'' pod njegovim vođstvom na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu početkom leta.

Sve je na kraju krunisano i titulom prvaka sveta, a s obzirom da je jedan od velikih rivala našem nacionalnom timu na tom putu bila i selekcija SAD koju je Srbija eliminisala u četvrtfinalu, jasno je da su Amerikanci imali odličnu priliku da se upoznaju sa trenerskim kvalitetima Veljka Paunovića.



''Želimo da napravimo pobednički tim i da to učinimo na najbolji mogući način. Bilo je više kandidata koji su odlični treneri u MLS ili nekim drugim takmičenjima, ali naš izbor je pao na Veljka Paunovića, mada je bilo trenutaka i kada smo rizikovali da nam ga drugi klubovi uzmu, poput Panatinaikosa koji je takođe poslao ponudu na njegovu adresu.

Paunović je svetski šampion i širom sveta nema mnogo trenera koji mogu time da se pohvale u bilo kojoj kategoriji.  Poznajem ga od kada je počeo svoj šampionski put sa U20 reprezentacijom Srbije. Bio sam impresioniran karakterom i fer-plejom koji su pokazali reprezentativci Srbije.

Paunović je veoma posvećen u radu sa igračima i unapređenju njihovih sposobnosti. U našem klubu Paunović će imati glavnu ulogu u selekciji fudbalera i ja nemam pravo da molim ljude da nam veruju da smo napravili pravi izbor, već da nam daju šansu da ostvarimo ono što smo planirali'',
istakao je, između ostalog, Nelson Rodrigez na Paunovićevom predstavljanju u Čikagu.

Tokom večeri se na Tviteru oglasio i sam Veljko Paunović na Tviteru, izražavajući još jednom veliko zadovoljstvo zbog dolaska na klupu Čikago Fajersa

I’m very happy of becoming a member of the great soccer comunity of @ChicagoFire. #CF97  https://t.co/LsTrWMLhU6

— Veljko Paunovic (@VPaunovic) November 24, 2015

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.