Amela zasijala u Španiji

Izvor: Mondo, 03.Jun.2017, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amela zasijala u Španiji

Srpska atletičarka pobedila je u trci na 1.500 metara na mitingu u Anduharu.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič

Amela Terzić ostvarila je odličan rezultat na međunarodnom mitingu u Španiji. Ona je u konkurenciji 16 atletičarki na trci na 1.500 metara u Anduharu ostvarila pobedu vremenom od 4:08,98 minuta.

Juniorska šampionka sveta na 3.000 metara Bejenu Degefa iz Etiopije zauzela je drugo mesto na takmičenju pripada seriji Evropskih klasik mitinga rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 4:10,52 minuta, dok je treća bila dvostruka evropska šampionka na 1.500 metara Nurija Fernandez iz Španije (4:10,73).

Srpska atletičarka nije bila najodmornija za trku, što se odrazilo na rezultat.

"Amela je stigla na stadion neposredno pre trke, posle dugog puta. Imala je krizu na 500 metara od cilja, što je koštalo norme za Svetsko prvenstvo u Londonu (4:07,50 minuta), možda i ličnog i državnog rekorda (4:04,77). Ipak, zadovoljan sam. Taktički je istrčala odlično i pokazala da je spremna za velika ostvarenja", rekao je posle trke trener Rifat Zilkić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.