Amela u finalu

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amela u finalu

Posle Strahinje Jovančevića Srbija je prvog dana takmičenja na EP u atletici u dvorani dobila još jednog finalistu

Strahinja Jovančević obradovao je nas je pre podne, a Amela Terzić u večernjim satima prvog dana takmičenja na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Glazgovu.

Amela je u trci na 1.500 metara izborila plasman u finale, nakon što je u trećoj kvalifikacionoj grupi imala najbolje vreme.

Srpska atletičarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je zabeležila rezultat 4,16,51 minuta.

Sreća za Amelu Terzić je to što je trčala u trećoj grupi, pa je kao pobednik, zajedno sa drugoplasiranom Sofijom Enaui iz Poljske (4:16,78), direktno obezbedila plasman u finale, dok je po rezultatu bila daleko iza preostalih sedam takmičarki.  

Naime, čak četiri atletičarke imale su bolji rezultat od nje, ali nisu stigle do finala, jer su nastupale u drugim grupama.

Najbrža u kvalifikacijama je bila Marta Perez iz Španije, koja je ostvarila vreme 4:08,05 minuta, ujedno i najbolji rezultat karijere.

Finalna trka u discipline 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu na programu je u nedelju od 21.12 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.