Alves u depresiji, u zatvoru se plaše da ne naudi sebi

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 14:44

Alves u depresiji, u zatvoru se plaše da ne naudi sebi

Dani Alves, bivši igrač Barselone i Pari Sen Žermena, teško podnosi zatvorsku kaznu.

Brazilski mediji prenose da je njegovo psihičko stanje takvo da su u zatvoru pribegli posebnim merama i pokrenuli takozvani protokol za sprečavanje samoubistva.

Alves je ranije osuđen zbog seksualnog napada na jednu ženu u decembru 2022. Uhapšen je u januaru 2023. i od tada je u zatvoru u Barseloni.

Tri puta je pokuao da zatraži daga oslobode uz plaćanje kaucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je sudija sva tri zahteva glatko odbio.

Jedan od njegovih bivših zatvorskih cimetra je ispričao novinarima da je Alvesova situacija veoma teška.

"Jako je depresivan zbog svega i utučen. Dobija pomoć od zaposlenih u zatvoru. Plaše se za njegovo stanje, plaše se da se ne iseče ili ne uradi nešto loše, ludo. Dan pošto je bio na saslušanju na suđenju, protokol o samoubistvu je aktiviran", rekao je taj zatvorenik.

I ne samo to. Alves je planirao da po oslobađanju pobegne iz zemlje.

"Da su ga privremeno pustili tokom procesa, iskoristio bi to da trajno ode u Brazil. To mi je rekao", dodao je bivši zatvorenik.

Očekuje se da će konačna presuda u slučaju Alves biti poznata narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.