Alpsko skijanje: Slavlje Baumana

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alpsko skijanje: Slavlje Baumana

Domaćin prvih Zimskih olimpijskih igara u istoriji francuski Šamoni, očigledno je stvoreno da u njemu pobede zabeleže i skijaši, kod kojih to nije baš tako čest slučaj. Tako je posle Klausa Krela i Kanađanina Jana Hudeca, do pobede posle duže vremena stigao joj jedan Austrijanac, specijalista za brze discipline Romed Bauman.
Odlično izdanje u slalomu pomoglo je jednom od najboljih mladih skijaša na svetu Aleksisu Pintorou ponovi najveći uspeh u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Svetskom kupu, a to je drugo mesto, treći put u poslednjih 11 meseci. Na najnižu stepenicu pobedničkog postolja popeo se švajcarski specijalista za spust Beat Fojc.
Rezultati: 1. Bauman (Austrija) 2:56,10, 2. Pintoro (Francuska) 2:57,20, 3. Fojc (Švajcarska) 2:57,29...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.