Alonso protiv Meklarenove žalbe

Izvor: B92, 22.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso protiv Meklarenove žalbe



Fernando Alonso veruje da bi bila sramota ako bi Luis Hamilton dobio titulu na 'zelenom stolu'. Alonso i britanski as Hamilton su ostali bez titule jer su imali poen zaostatka u odnosu na Kimija Raikonena, nakon što je vozač Ferarija osvojio Veliku Nagradu Brazila i titulu prvaka. Ipak, Hamilton je dobio novu šansu nakon što su utvrđene nepravilnosti u vezi sa temperaturom goriva u bolidima Roberta Kubice, Nika Hajdfelda i Nika Rozberga.

Diskvalifikacija sva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri vozača pomerila bi Hamiltona na četvrto mesto u trci, čime bi osvojio tiitulu, ali tokom dugačkog sastanka FIA stjuarda, niko nije suspendovan zbog „nedovoljnih dokaza".

Meklaren je odmah obavestio FIA da planira da se žali na odluku, ali Alonso, dvostruki prvak iz 2005. i 2006, rekao je da to ne bi bio ispravan način da se završi ova, već i previše turbulentna sezona.

Alonso je rekao za špansku radio stanicu Kadena Ser:

Ukoliko on (Hamilton) osvoji titulu zahvaljujući ovome, to ne bi bilo pošteno i to bi bila sramota za ovaj sport".

Nisam siguran šta bi on mislio o tome – pretpostavljam da ako vam daju titulu, nećete da mislite da je to poklon, već da ste je zaslužili".

Hamilton bi bio oduševljen", smatra Španac.

Predsednik Ferarija Luka Montecemolo, složio se sa Alonsom, izjavivši da je Meklarenova žalba „besmislena".

Pravila kažu da ako je neko vozilo suspendovano, da to ne znači da će ostalima automatski da budu dodeljeni poeni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.