Alonso operisao vilicu

Izvor: B92, 12.Feb.2021, 16:09

Alonso operisao vilicu

Španski vozač Fernando Alonso podvrgnut je operaciji gornje vilice i trebalo bi da se oporavi na vreme za početak nove sezone u Formuli 1, saopštio je Alpin.

Incident se dogodio u četvrtak, kada je Alonsa, koji je vozio bicikl, udario automobil u blizini njegove kuće u Luganu. Dvostruki svetski šampion je odmah prevezen u bolnicu, gde je podvrgnut operaciji.

Alonso će ostati na posmatranju još 48 sati. "Lekarski tim je zadovoljan. Posle nekoliko dana potpunog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmora, moći će da nastavi treninge.

Očekujemo da će biti potpuno operativan za pripreme za novu sezonu", navodi se u saopštenju francuske ekipe.

Predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, gde će 28. marta početi nova sezona trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Alonso se vratio u Formulu 1, nakon što je na kraju sezone 2018. godine završio karijeru.

On je pobedio u 32 trke i ostvario je 97 plasmana na podijum. Šampionske titule osvojio je 2005. i 2006. godine vozeći za Reno, koji se od ove godine takmiči pod nazivom Alpin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.