Izvor: B92, 12.Feb.2024, 12:08

Alonso i Strol dobili novu igračku FOTO/VIDEO

Ekipa Aston Martina predstavila je bolid za novu sezonu Formule 1 – AMR24.

AMR24 je prvi Aston Martinov F1 bolid izgrađen u novom tehnološkom kampusu u Silverstonu i debituje uz nove Vantage i Vantage GT3 automobile.

U svojoj kultnoj tamno-zelenoj boji, AMR24 predstavlja "snažan i uzbudljiv razvoj" u odnosu na prethodnika koji je prošle sezone doneo ekipi osam podijuma i 280 bodova.

"AMR24 razvija istu filozofiju dizajna ali uz minimalan prelaz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom da je većina delova nova za model za 2024", saopštila je britanska ekipa.



"Kontinuirano usavršavanje AMR24 je rezultiralo lakšim, aerodinamički efikasnijim trkačkim automobilom, dizajniranim da funkcioniše na širem spektru staza"
.

Tehnički direktor Den Folous tvrdi da uprkos jasnim pravilima, postoje bezgranične mogućnosti za unapređivanje AMR24.

Novi je dizajn nosa, prednjeg krila, prednjeg i zadnjeg oslanjanja, a posebnu nadu tim ulaže u novi dizajn prednjeg krila koji bi trebalo da omogući efikasnije ponašanje prednjih točkova.

Aston Martinovi piloti Lens Strol i Fernando Alonso su vrlo motivisani i gladni uspeha pred novu sezonu.

"Izuzetno sam ponosan onim što je tim uradio za tako kratko vreme. Ne samo progresom na stazi, već ulaganjima u sve oblasti van staze", rekao je Alonso uoči svoje 21. sezone u F1.

Aston Martin je ovog ponedeljka zvanično probao bolid na stazi u Silverstonu.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu.

Nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aston Martin pokazao uzdanicu: AMR24 na svjetlu dana (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2024

Ekipa Aston Martin predstavila je danas novi bolid AMR24 sa kojim će učestvovati u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.