Alonso dobio dozvolu da ode

Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso dobio dozvolu da ode



Situacija u Meklarenu je, po svemu sudeći, postala neizdrživa, i prvi vozač tima Fernando Alonso je dobio dozvolu od šefa Rona Denisa da na kraju sezone napusti tim, iako ima još dve godine ugovora. Španac je u više navrata naglasio da mu se situacija u timu nimalo ne dopada, a neslaganje se samo produbilo nakon polemike oko Hungaroringa. U kvalifikacijama se desio incident, pošto se Alonso navodno namerno zadržao u boksu kako njegov klupski kolega Luis Hamilton ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da dođe na red i izveze najbrži krug.

Iako je osvojio pol-poziciju, FIA je pokrenula istragu protiv Alonsa, koji je kažnjen spuštanjem za pet mesta na početku trke, s tim što je istraga još u toku.

Denis je Alonsu dao dozvolu da napusti redove Meklarena. Shvatio je da više ne mogu da se dogovaraju, i smučila mu se cela situacija sa Hamiltonom. Veoma je ljut na obojicu i dosta mu je svega", navode „dobro obavešteni izvori" „Tajmsa".

Za sada Fernando ima ugovor sa Meklarenom do 2009, uz prosečnu zaradu od 15 miliona evra godišnje.

Postavlja se pitanje gde bi eventualno Alonso mogao da ode. Pretpostavlja se da bi prvi izbor bio Reno, njegov bivši tim, gde bi zamenio Đankarla Fizikelu, koji bi u tom slučaju otišao u Ferari ili nekog drugog konstruktora. Problem je u tome što Reno trenutno nema uslove da parira daleko vodećim Ferariju i Meklarenu, tako da sve i dalje ostaje u domenu spekulacije. Pokrenula se i tema mogućeg prelaska u Ferari, ali, pored toga što Italijani već imaju dva vozača, Žan Tod se žestoko protivi dovođenju Alonsa u svoj tim.

"Dok sam ja u Ferariju, Alonso neće doći ovamo”, kratko je izjavio Tod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.