Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: Reno mora da bude prvi

Alonso: Reno mora da bude prvi

Kimi Raikonen je doživeo novi peh pred Veliku nagradu Japana koja se vozi sutra (7 ujutru) na stazi 'Suzuka'. Fincu je već na prvom slobodnom treningu eksplodirao motor, tako da će u nedelju izgubiti deset mesta na startu.

- Šta još može da mi se dogodi? Razočaran sam, naravno. Izgubio sam titulu, ali ne želim da se odreknem prvog mesta među konstruktorima. Voziću na pobedu u Japanu - poručio je Raikonen, pobednik šest Gran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prija u 2005.

Meklaren dve trke pre kraja šampionata ima ukupno 164 boda, dva više od Renoa, koji će u Japanu ipak biti u prvom planu zbog Fernanda Alonsa.

- Očekujem na stotine kamera i hiljade pitanja. Međutim, neću da dozvolim da mi mediji odvuku pažnju. Pola posla sam završio u Brazilu, ali je preostalo da Fizikela i ja potvrdimo da je Reno najbolji na svetu. Meklaren je u prednosti, iako mislim da je Raikonen imao sreće sa motorom. Otkazao mu je posle par krugova na prvom treningu, što znači da je mogao da eksplodira i pre dve nedelje za vreme trke u Sao Paulu. Znači, postao bih šampion i pre kraja VN Brazila - rekao je Alonso.

Prošle godine na 'Suzuki' je trijumfovao Mihael Šumaher (ukupno šest pobeda u Japanu), ispred brata Ralfa i Batona. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.