Alonso: Ovaj format je užasan

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 23:38

Alonso: Ovaj format je užasan

Fernando Alonso je nezadovoljan novim pravilom o gumama u Formuli 1.

Španski vozač će u nedelju na trci za Veliku nagradu Mađarske startovao sa osme pozicije, ali to ne smatra neuspehom.

"Kvalifikacije su bile tesne i svega smo četiri desetinke iza vozača na pol poziciji, štoi je manje-više normalan razmak, tako da je sa te strane u redu. Jedna desetinka sekunde bolje i bili bismo četvrti", kaže Alonso.

Njemu su daleko veći problem gume i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novo pravilo.

"Užasno. Za mene je to užasno. Ne vidim da je dodalo išta na treningu. Ljudi žele da vide kvalifikacije gde svi idemo što je brže moguće. Na kvalifikacijama jedan, dva i tri smo pokušali da napredujemo, ali loša stvar u vezi sa ovim formatom jer da nismo imali guma za vežbanje. Svi slobodni treninzi bili su stalno čuvanje guma kako bismo na vremenskim probama imali sveže setove guma. Ne mislim da je to nešto što želi F1. Ipak, možemo da probamo, ali da se ja pitam ne bih glasao za ovaj format", rekao je španski vozač.

Trka za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu vozi se u nedelju 23. jula od 15 časova.

Sa pol pozicije krenuće Luis Hamilton iz ekipe Mercedesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.