Alkaraz slomljen od tuge posle još jednog kraha: Mnogo me je povredio

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 16:23

Alkaraz slomljen od tuge posle još jednog kraha: "Mnogo me je povredio"

Baš mu ne ide u poslednje vreme.

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je sa 2:0 (7:6, 6:3) u polufinalu ATP turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Džarija.

Porazom od 21. tenisera sveta Španac je produbio rezultatsku krizu. Od prošlogodišnjeg Vimbldona Španac nije podigao trofej, na devet uzastopnih turnira doživeo je neuspeh.

Posle meča je izrazio svoju tugu.

- Težak je poraz. Mnogo me je povredio. Postoji mnogo stvari koje moram >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da poboljšam, nivo igre mora da se podigne. Igrao sam dobar tenis, ali sam veoma daleko od svog pravog niva - rekao je Karlos i dodao:

- Pozitivna stvar je to što vidim da ima puno prostora za napredak. Moram bolje da čitam meč, da budem najbolja verzija sebe u momentima kada je napeto. Danas mi je to nedostalo - smatra on.

Svestan je da su očekivanja teniske javnosti ogromna.

- Velika su očekivanja na svakom turniru na kom igram. Možda ljudi misle da moram da pobedim u svakom meču, ali Đari je bio na sjajnom nivou - iskreno je izneo.

Najbolji španski teniser je razočaran pošto nije uspeo da popravi neke boljke iz prošlosti.

- Šteta je što se vidi da neke stvari nisam popravio u koncentraciji od 2023. godine. Nema drugog načina, moram još da radim. Nivo igre zavisi od mog stava i energije. Godine su preda mnom, mnogo toga još može da se desi, a videćemo kako ću dalje - poručio je Alkaraz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.