Izvor: RTS, 04.Okt.2022, 13:10

Alkaraz eliminisan, Gofenovo iznenađenje na turniru u Astani

Trenutno najboljeg igrača sveta Karlosa Alkaraza nadigrao je Davida Gofen (7:5, 6:3) i eliminisao sa turnira u Astani. Gofen, koji je na turnir stigao kao "srećni gubitnik", priredio je nesvakidašnje iznenađenje prvog dana turnira. Medvedev lako protiv Ramosa Vinjolasa (6:3, 6:1).
Karlos Alkaraz je odlično počeo meč na svom prvom turniru posle osvojenog Ju-Es opena i osvojio brejk na samom startu za 2:1, pa se učinilo da neće biti iznenađenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Međutim, Gofen, koji je trenutno 66. igrač na listi, vratio se u meč i osvojio čak četiri vezana gema za 5:2.
Karlos potom osvaja tri uzastopna gema i izjednačuje na 5:5, ali je onda opet popustio i Belgijanac lako osvaja naredna dva gema za prvi set.
U nastavku meča Gofen je preuzeo potpunu kontrolu i gotovo rutinski priveo meč do konačne pobede.
U ostalim današnjim mečevima Stefanos Cicipas je lako savladao domaćeg tenisera Kukuškina sa 6:3, 6:4. Hačanov je bio bolji od Kresija sa 6:4, 7:6, Kotov od Davidoviča Fokine sa 6:4, 6:4, a Italijan Nardi od Rusa Ševčenka sa 7:6, 6:2.
Rus Danil Medvedev savladao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i plasirao se u narednu rundu takmičenja u Astani. Eventualni duel sa Novakom Đokovićem moguć je u polufinalu.
Medvedev je naizgled sa pola snage slomio otpor rivala. Na startu prvog seta oduzeo mu je servis i stigao do ranog brejka. Španac je propustio jedinu priliku za brejk, ispostavilo se kasnije na celom meču, u četvrtom gemu.
Potom je Medvedev lako priveo set kraju, a tačku je stavio brejkom u devetom gemu.
U drugom setu na terenu je bio samo jedan rival. Rus je dozvolio rivalu da osvoji samo jedan gem, 6:1 u drugom setu.
Svoj nastup na turniru u Astani Novak Đoković će imati u sredu sa Čileancem Kristijanom Garinom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kecmanović preokrenuo protiv šampiona Seula

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 09:15

Miomir Kecmanović je odlično započeo takmiečenje na turniru u Tokiju...On je posle 131 minuta igre pobedio 41. tenisera sveta, Japanca Jošihita Nišioku, 2:6, 7:6 (1), 6:2...Japanac je došao u Tokio na krilima trijumfa na turniru u Seulu, gde je u finalu pobedio Denisa Šapovalova, ali je Kecmanović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.