Alkaras nije napredovao, drugi jesu – zašto je to tako?

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 11:35

"Alkaras nije napredovao, drugi jesu – zašto je to tako?"

Boris Beker smatra da su drugi igrači pronašli rešenje za Karlosa Alkarasa.

Mladi Španac nije osvojio trofej još od Vimbldona, a bitku za broj jedan izgubio je od Novaka Đokovića.

"Zašto je to tako? Dueli sa Đokovićem, postati broj jedan, prvi put osvojiti Vimbldon održati nivo je najteža stvar u tenisu. Svako može s vremena na vreme da ima dobar turnir ili dobru godinu, ali održavanje tog nivoa tokom godina je pravi izazov", rekao je Beker za "Eurosport" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao:

"Moja omiljena izreka u ovom kontekstu je: ’Svlačionica nikad ne spava’. To znači da su ostali igrači shvatili kako moraju da igraju protiv Alkarasa da bi imali šansu protiv njega. To se desilo. Drugi igrači su napredovali, Alkaras nije".

Beker je uveren da će tokom pauze Alkaras smisliti nešto novo u svojoj igri.

"On nastavlja da igra fantastičan tenis. Volim da ga gledam kako igra u svom najboljem izdanju, rad nogu, varijacije, servis, forhend. Ali, vrhunski igrači su se prilagodili ovome i znaju kako da mu se suprotstave. Uveren sam da će Alkaras sada uvežbavati nešto novo ili drugačije tokom zime sa Huanom Karlosom Fererom i da će napredovati. Njihov zadatak je da dalje razvijaju njegovu snagu. Uveren sam da ćemo ga videti snažnog na Australijan openu 2024", zaključio je Beker, koji od nedavno radi sa Holgerom Runeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.