Alkaras: Siner i ja favoriti? Nisam iznenađen

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 22:23

Alkaras: Siner i ja favoriti? Nisam iznenađen

Karlos Alkaras je nastavio sa dobrim igrama na Mastersu u Šangaju.

Imao je veliku borbu u šesnaestini finala protiv Danijela Evansa iz Velike Britanije, ali je na kraju slavio sa 7:6 (1), 6:4.

Španac je rekao da je zadovoljan svojom igrom, a posebnom mentalnim aspektom.

"Ključ je bio ostati mentalno jak. Imao sam mnogo prilika, gotovo da nisam iskoristio nijednu. Lako bi bilo rizikovati, ali ključ je bio da se sačeka prilika, znao sam da ću ih imati", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je svetski broj dva.

Primetio je razliku u podlozi između turnira u Šangaju i one na US Openu.

"Mislim da je u Šangaju teren sporiji nego na US Openu. Morao sam da prilagodim svoju igru podlozi", dodao je Alkaras.

Protiv Grigora Dimitrova neće mu biti nimalo lako.

"Pokušaću da budem maksimalno koncentrisan sve vreme, da mu ne dozvolim da dominira. On se oseća komforno ako ide onako kako on želi. Pokušaću odmah da ga pritisnem", obećao je Alkaras.

Danil Medvedev, ali još neki igrači tvrde da je teniser iz Mursije uz Sinera favorit za titulu.

"Ako pogledamo nivo igre koju prikazujemo Siner i ja, rekao bih da me ne iznenađuje što nas mnogi igrači svrstavaju u favorite. Ipak, ovo je tenis i svašta može da se dogodi", zaključio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.