Alkaras: Ne nasleđujem nikog, sam pišem istoriju

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:41

Alkaras: Ne nasleđujem nikog, sam pišem istoriju

Karlos Alkaras je osvojio treći trofej u sezoni pošto je odbranio titulu u Barseloni.

Teniser iz Mursije je ostao na drugom mestu ATP liste iza Novaka Đokovića, ali je zaostatak Španca za Srbinom sada 365 poena.

Posle pobede nad Stefanosom Cicipasom, Alkaras je rekao da ima velike planove za nastavak sezone, a igraće i ove nedelje na Mastersu u Madridu.

Alkarasa mnogi smatraju za naslednika Rafaela Nadala, oni vide da će Nadal "predati štafeti" mladom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sunarodniku, ali Karlitos kaže da ima drugačiju viziju.

"Ne želim da preuzimam bilo šta od bilo koga. Imao sam sreće što sam bio okružen ljudima koji su me podržavali i dali pozitivnu energiju od prvog gema. U ove dve godine, kada ovde nije bilo Rafe, imao sam sreće da osvojim titule. Uvek sam želeo da igram protiv najboljih, šteta je što Nadala nije bilo ovde da uživamo u njegovoj igri. Nadamo se da će nastaviti da igra još dugo i da ćemo uživati i dalje u njegovoj igri, ali mu iz tima Alkaras nismo tu da preuzimamo bilo šta, već da ispišemo svoju istoriju", jasan je Alkaras.

On će narednog meseca proslaviti 20. rođendan, a već ima devet titula u karijeri.

Samo pet igrača u istoriji tenisa su kao tinejdžeri osvojili više trofeja od njega. Ima priliku da osvoji i jubilarni, deset pehar, i to u Madridu, gde će braniti titulu.

"Na svaki turnir idemo sa idejom da pobedim, da dam sve od sebe. Čak i da ne osvojim pehar u Madridu to ne bi bio neuspeh, sve zavisi od nivoa igre koji prikazujem u mečevima. Tamo će biti dobrih igrača, svako je u stanju da uzme pehar i mogu da me pobede. Za mene uspeh ili neuspeh se procenjuje po nivou onog što pokažem, kako igram", dodao je Alkaras.

Naravno, jasno je da ima želju da vrhunac forme dosegne na drugom grend slemu sezone, na Rolan Garosu.

"Rolan Garos je kratkoročni cilj. To je turnir na kom stvarno želim da trijumfujem, ali sada smo fokusirani samo na Madrid i Rim", zaključio je Alkaras.

U prvom kolu je kao prvi nosilac slobodan, a u drugom se sastaje sa pobednikom susreta Igo Amber - Emil Rusuvori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.