Alkaras: Najteži meč van grend slema

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:53

Alkaras: Najteži meč van grend slema

Karlos Alkaras je možda teže nego što je očekivao stigao do plasmana u osminu finala Mastersa u Šangaju.

Španski teniser je posle 145 minuta igre slomio otpor Britanca Dana Evansa, 7:6 (1), 6:4 i sada ga očekuje bitka protiv Grigora Dimitrova.

Zanimljivo je da je ovom pobedom, Alkaras stigao do skora od 41-1 u ovoj sezoni kada je reč o mečevima sa igračima van Top 20.

Teniser iz Mursije, koji nastoji da do kraja sezone prestigne Novaka Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u borbi za mesto broj jedan, odao je priznanje Evansu na igri.

"Bio je to zaista težak meč. Jedan od najtežih koje sam igrao van grend slem turnira. Svaki put kada igram sa Danijelom to je nezgodno i moram da prikažem najbolju partiju da bih ga pobedio. Mislim da smo obojica igrali kvalitetan tenis, srećan sam što sam prošao dalje", izjavio je Alkaras.

Njemu je to bila 63. pobeda u sezoni, a u Šangaju pokušava da dođe do šeste titule u 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.