Alkaras: Ljudi, to je Đoković – ne stojim između njega i Nadala

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 08:24

Alkaras: Ljudi, to je Đoković – ne stojim između njega i Nadala

Španski teniser Karlos Alkaras govorio je posle plasmana u polufinale Rolan Garosa, gde će igrati protiv Novaka Đokovića.

Momak iz Mursije je briljirao u susretu sa Stefanosom Cicipasom, kojeg je pobedio posle tri seta.

"Moj nivo je sve bolji kako turnir odmiče. Igrao sam veoma dobro, jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Sve što sam uradio na terenu delovalo je lako za ostale, možda čak i za mene u nekim momentima. Pokušao sam da radim proste stvari, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada to radim znači da se dobro osećam na terenu, kada udarim lopticu da će sigurno ući", rekao je Alkaras.

Naredni rival, u polufinalu u petak, biće mu Đoković, koji je eliminisao Karena Hačanova.

"Rekao bih da su svi očekivali ovaj meč od momenta kada je žreb objavljen, kao i ja. Stvarno sam želeo da igram taj meč, posle prošlogodišnjeg meča u Madridu hteo sam da igram sa njim ponovo. Obojica smo na visokom nivou. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak istorijska prilika. Meč od prošle godine ne utiče na ovaj, bilo je to tada, naučili smo dosta toga od tada, biće sigurno drugačije u petak."

Biće to okršaj iskustva i mladosti.

"Izabraću moju mladost. Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu."

Traži se karta više za Alkarasove mečeve.

"To je divan osećaj zaista, da znaš da siv žele da me gledaju. Stvarno uživam da igram tenis, želim da ljudi uživaju u tenisu, ne samo u mojim mečevima. Hoću da ljudima približim ovaj sport i za mene je to neveorvatno i srećan sam zbog toga."

Karlos smatra da je među najboljim igračima svetu po trenutnoj formi.

"Ne želim da kažem da sam najbolji, ali osećam da sam među najboljima kada govorim o nivou koji pokazujem. Svaki meč je drugačiji, osećam se komforno na terenu, teniski, mentalno, dobro se osećam, igram sjajan tenis i to mogu da kažem."

Karlosa su pitali čega se pribojava u meču sa Novakom.

"Po malo od svega, igram protiv Đokovića, jednog od najboljih u istoriji tenisa, igra 45. grend slem polufinale i mislim da vam to sve govori. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probaću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis".

Alkaras je briljirao protiv Cicipasa, a pad je imao samo sredinom trećeg seta.

"Protiv takvih igrača morate da zadržite fokus do samog kraja, ja sam ga izgubio u jednom momentu. Srećom, sve se završilo kako je trebalo."

Karlosu je tek 20 godina, Novaka i Rafu je gledao preko TV-a, a sada se nadmeće sa njima.

"Iskreno, neverovatno mi je da igram polufinale protiv Novaka, gledao sam milion mečeva njegovih, titula koje je osvajao, pamtim mnoge mečeve Rafe i Novaka u polufinalima, finalima, sada sam ja tu protiv takvog igrača, za mene je to ostvarenje sna i nešto o čemu sam maštao. Razmišljao sam kada sam gledao njihove mečeve da bih mogao jednog dana ja tu da budem, snovi su se pretvorili u javu."

Mnogi se pitaju od čega, odnosno od koga će više zavisiti meč u petak.

"Ljudi, to je Novak, on uvek ima neku brzinu više. Moram ja da izdržim i njegov ritam, on je veliki igrač, svi to znaju, jedan od najboljih u istorji, igrao je milion mečeva. Svi smo videli da on ima neki nivo koji deluje nepobediv. Ne mogu da kažem da će da padne zbog mog ritma ili tako nešto. Mislim da će biti neizvestan meč, probaću da diktiram tempo i da igram svoju igru, ali igram protiv Novaka, biće komplikovano igrati onako kako želim."

Alkaras je Đokovića pobedio u Madridu prošle godine, u jedinom međusobnom meču.

"Đoković je jedan od najboljih igrača po udarcu loptice, stvarno je kompletan, radi sve stvari odlično i to me fascinira. Kada igra dobro ili na nekom nivou koji deluje prosečno, taj nivo je takođe fantastičan. Došli smo do toga da igramo protiv igrača koji će da te kazne ako se opustiš nekoliko minuta. Ne smem da dozvolim da se takvo opuštanje dogodi i protiv Novaka kao što se dogodilo protiv Cicipasa u završnici meča."

Ističe da je Đoković favorit u predstojećem duelu.

"Uvek je Novak favorit, ne kažem to da bih skinuo pritisak, dok god on igra tenis, on je favorit, osvojio je tolike titule, igrao je protiv najboljih, dok je na turnirima uvek. Nisam došao ovde da se stavim između Novaka i Rafe, ne radim to zbog njih, nego zbog sebe, razmišljam samo o sebi, želim da osvojim grend slem i to je jedino što je za mene bitno", zaključuje Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.