Alimpijević: Kad ti dvojica daju 60 poena...

Izvor: Mondo, 25.Mar.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpijević: Kad ti dvojica daju 60 poena...

"Trebalo bi svi da sednemo i da vidimo šta se promenilo u odnosu na prvu utakmicu", rekao je trener Zvezde posle poraza u Baru.

Crvena zvezda mts otišla je u Crnu Goru da "dvokorakom" uđe u finale ABA lige, ali nije uspela.

Ekipa Dušana Alimpijevića izgubila je u prepunoj dvorani "Topolica", najviše zahvaljujući maestralnom tandemu domaćina, Nemanji Vranješu i Dereku Nidamu, koji su zajedno postigli 57 poena.

Crnogorski šuter je pogađao teške i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << daleke trojke (ukupno šest) i sabrao 29 poena, a uporni Amerikanac je "probijao" i pretrčavao Zvezdinu odbranu, za svoj zbir od 28 poena.

Posle meča, trener crveno-belih Dušan Alimpijević čestitao je domaćima.

"Od početka do kraja su vodili, zaslužili pobedu, želeli su više od nas. Ukazivao sam na nekoliko faktora na ovu utakmicu. Prvi je nerealno velika razlika iz prvog duela, drugi je njihova rasterećenost, treći je to što sam i rekao u najavi, da je teško dobiti četiri puta jednu ekipu", počeo je on.

"Kad u prvoj četvrtini primiš 40 poena nisi zaslužio da pobediš, kada ti dva igrača daju 60 poena nisi zaslužio da pobediš, kada ne shvataš da je utakmica bila za finale - nisi zaslužio da pobediš. Igraćemo treću u Beogradu, biće teško, ali borili smo se za prednost domaćeg terena i to je to", dodao je Alimpijević.

Uz ocenu da je Mornar igrao sa više energije, konkretnije i rastrčanije, mladi trener Zvezde rekao je da je delovalo da Barani više žele pobedu.

"Sigurno nisu u svojim glavama završili sa utakmicom u Beogradu i želele su da se vrate u Beograd".

Upitan koje su najveće opasnosti koje treća utakmica donosi njegovom timu, Alimpijević je istakao da je odgovor jednostavan.

"Dvojica su dala 60 poena. Kada niste u kontaktu kako mi nismo bili u prvoj četvrtini, kada pustite da se razmahnu ljudi, da dođu do lakih poena, lakih šuteva, teško je doći do samopouzdanja, a ono se najbolje ubija kontaktom do ivice faula. Treba svi da sednemo i da vidimo šta se promenilo u odnosu na prvu utakmicu, u kojoj smo pokazali put i način da dobijemo. Nije se mnogo promenilo u obe ekipe u odnosu na tu prvu utakmicu".



Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Da li je Zvezda potcenila Mornar?

"Nismo potcenili sigurno. Izuzetno cenimo što radi Mornar cele sezone, četvrti su i jedini su tim uz nas koji još igra Evropu. Već sam rekao treneru sve čestitke, vide se dobre akcije, prilagođene ovom timu, sa velikom slobodom u šutu za tri poena. Nismo ih potcenili, međutim ne mogu da se otmem utisku da je problem nerealna razlika iz prvog dela utakmice".

Navijači crveno-belih dočekali su ekipu u subotu uveče pred hotelom, a Alimpijević žali što im ekipa nije uzvratila za to.

"Fenomenalan je bio ambijent, stvarno. Košarka je lep dvoranski sport zbog ovakvih stvari, kad dođu atraktivni protivnici i kad se igra dobra košarka ljudi to znaju da pozdrave. Mnogo mi je žao što svojim navijačima nismo mogli da priredimo dozu sreće koju su oni nama priredili dočekavši nas sinoć, ali eto prilike da već u trećoj utakmici odigramo dosta bolje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ALIMPIJEVIĆ REALAN POSLE PORAZA U BARU: Kad ti dvojica igrača daju 60 poena...

Izvor: Kurir, 25.Mar.2018

Crvena zvezda je izgubila od Mornara u Baru i u ponedeljak 2. aprila igraće majstoricu u Beogradu za plasman u finale plej-ofa ABA lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.