Izvor: Blic, 02.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ali Dei selektor reprezentacije Irana

Fudbalska federacija Irana (FFI) imenovala je bivšeg reprezentativca Alija Deija za selektora državnog tima, prenele su danas agencije.

Tridesetosmogodišnji Ali Dei je jedan od najboljih igrača u istoriji iranskog fudbala i svetski je rekorder po broju postignutih golova za državni tim.

Odigrao je 149 utakmica u dresu nacionalne reprezentacije na kojima je protivničku mrežu zatresao 109 puta.

"Razmotrili smo Ali Deijev plan i program rada i zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo ga imenovali za selektora", izjavio je predsednik FFI Ali Kafašijan.

Ali Dei je svojevremeno izgradio zavidnu internacionalnu karijeru braneći boje nemačkih klubova Arminije Bilefeld, Bajerna Minhen i Herte Berlin.

Na startu azijskih kvalifikacija za prvenstvo sveta 2010. u Južnoj Africi iranska reprezentacije je igrala nerešeno 0:0 protiv selekcije Sirije, a narednu utakmicu igra ovog meseca protiv ekipe Kuvajta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kraj cirkusa: selektor ipak Ali Dei

Izvor: B92, 03.Mar.2008, 01:37

..Iranski fudbalski savez saopštio je u nedelju da je imenovao bivšeg napadača Alija Deija za selektora reprezentacije i tako demantovao ranije informacije medija i okončao konfuziju oko toga kome je dodeljen posao. Mediji su ranije tokom dana objavili da je novi selektor Afšin Kotbi, trener fudbalskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.