Alfonso: Oprostite Čisori

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfonso: "Oprostite Čisori"

Suspendovani Derek Čisora dobio je podršku svog zemljaka, najpoznatijeg zimbabveanskog boksera Alfonsa.

Alfonso Zvenjika Lambarda, nekadašnji bokserski šampion Komonvelta u muva kategoriji i najpoznatiji sportista zemlje u južnom delu Afrike, odlučio je da podrži zemljaka Čisoru koji je suspendovan zbog incidenata na meču sa Vitalijem Kličkom, pre i posle njega.

Kaznu koju je Čisora dobio kratko je prokomentarisa: "Emotivcu kakav je Čisora bi trebalo oprostiti". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Alfonso je postao šampion Komonvelta 1998. godine, a četiri godine kasnije 'Komarac' je titulu odbranio neposredno pre nego što će njegova zemlja napustiti Komonvelt.

Sada Lambarda trenira mlade boksere u južnom predgrađu glavnog grada Zimbabvea, Hararea. U tom delu grada, Mbareu, Derek Čisora je rođen.

"Moraju da oproste ovom momku, oni znaju da svaki čovek ima osećanja, svakom to može da se dogodi.

Čisora je suspendovan na neodređeno vreme zbog incidenta sa Dejvidom Hejom posle meča koji je Zimbabveanac sa britanskim pasošem izgubio od starijeg Klička.

Derek Čisora je na zvaničnom merenju ošamario Klička, pred početak borbe pljunuo je njegovog brata Vladimira, a WBC je osudio njegovo ponašanje nazvavši ga "najgorim koje je ikada viđeno od profesionalnog boksera".

Lambardin sin Norman, takođe talentovan bokser, rekao je da bi Čisoru trebalo kazniti sa "nekoliko borbi".

Derek Čisora je otišao iz Zimbabvea u Englesku kada je imao šesnaest godina. Žitelji Mbarea i dalje ga doživaljavaju kao svog sugrađanina.

"Kazna je nešto što se ne dopada nikome u Zimbabveu, nikome u celoj Africi jer je on dobar momak," jedan je od komentara ljudi koji su se okupili u Čisorinom rodnom mestu.

"To je previše, nije fer, trebalo bi ga kazniti blaže, na neko vreme, pa da se vrati u ring."

Čisorin komšija, Džerald Paurosi, rekao je da je odluka WBC da suspenduje Čisoru "razočaravajuća za celu Afriku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.