Aleksis Sančez i Arsenal - puklo je! Odlučio je da ode, Vengeru i saigračima ga je dosta

Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksis Sančez i Arsenal - puklo je! Odlučio je da ode, Vengeru i saigračima ga je dosta

O tome se dugo spekulisalo, a sada je sve jasno

Bomba iz svlačionice Arsenala: Najbolji igrač Aleksis Sančez je i definitivno rešio da napusti klub! I niko mu neće stajati na putu u toj nameri...

Engleska večeras bruji o sukobu u svlačionici između Sančeza sa jedne, odnosno Vengera i ostatka ekipe sa druge strane. Svi ostrvski medije se pozivaju na svoje izvore i donose vest o Sančezu kao udarnu.

To što je Čileanac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << počeo jučerašnji derbi protiv Liverpula sa klupe - iako je najbolji igrač ekipe - samo je dolilo ulje na vatru posle čega je Aleksis i definitivno rešio da na kraju sezone napusti Arsenal.

Ovakav epilog je akumulacija napetosti i nekih incidentnih situacija iz prethodnih meseci. Iako čileanski napadč igra sjajno ove sezone, on je nezadovoljan u Arsenalu. Nezadovoljan je ambicijama kluba. Nezadovoljan je jer Venger ne želi ništa da menja. Nezadovoljan je što u Arsenalu ne može da se bori za velike trofeje. Sančez ima fantastičnu sezpnu u kojoj je igrajuči u Premijer Ligi, Ligi šampiona i FA kupiu na ukupno 35 mečeva upisao neverovatnih 20 golova i 17 asistencija. Ali njegovo nezadovoljstvo tinja još početka sezone. Ili možda od letos...

Tada su počele spekualcije oko njegovog ugovor koji ističe na kraju sezone. Kao što to obično biva sa ugovorima zvezda, Arsenal je krenuo u priču o produžetku saradnje dve godine pre isteka ugovora kako bi se osigurao. Međutim, Čileanac je prvo počeo da oteže, a onda i definitivno odbio razgovore o nastavku. On trenutno zarađuje 130.000 funti nedeljno što je oko 8.000.000 evra godišnje. Igrač njegovog ranga svakako zaslužuje više... Ali Venger mu je ponudio novi ugovor sa platom od 180.000 funti nedeljno, što je po Sančezovom mišljenu nedovoljna povišica. Venger nije želeo da ponudi više jer isti problem oko ugovora ima i sa Mesutom Ozilom, pa bi klub morao debelo da se isprsi kako bi izašao u susret zahtevima pomenutog tandema.

Novac je bitan, ali nije ključni urok razdora. Mada je poslužio kao katalizator...

Sančez je nezadovoljan kvalitetom saigrača i Vengerovom transfer politikom što je poslednjih meseci počeo da ispoljava i na utakmicama. On svakako odskače od većine saigrača i ne može mu se zameriti za učinak na terenu, ali je postao problematičan po Vengerov autoritet i atmosferu u svlačionici.

Protiv Bajerna u Minhenu se otvoreno prepirao sa siagračima i bio sebičan na terenu. Ranije tokom sezone se na terenu svađao sa Okslejd-Čemberlenom i Ramzijem, besno je bacao rukavice na teren posle remija sa Bornmutom, imao još niz problematičnih gestikualcija...

Kap koja je prelila čašu je bio trening uoči meča sa Liverpulom. Čileanac je ljutito napustio trening na svoju ruku, da bi se onda većina saigrača pobunila protiv njega u svlačionici i ušla u raspravu. Venger je stao na stranu većine jer mu je dosta Sančezovog nezadovoljstva i Čileanac je prelomio da na kraju sezone napusti Arsenal.

Protiv Liverpula je ušao i odmah pokazao koliko znače njegove fudbalski kvaliteti jer je asistirao Velbeku za gol. Ali Venger mu je stavio do znanja da nije iznad tima.

Venger štiti sebe, Aleksis želi u jači tim. Situaciju može da promeni Vengerov odlazak iz kluba, ali čini se da je sada kasno za to...

Juventus i Pari Sen Žermen su naoštrili kandže kojima su sremni da zgrabe jednog od najboljih napadača sveta. Juve ga je jurio još dok je Ninjo Maravilja igrao u Udinezeu, a potom i kada je odlazio iz Barselone. Sada žele da ga pridodaju atomskom napadu sa Dibalom i Iguainom s obzirom da će Mandžukić najverovatnije otići iz kluba na leto.

PSŽ mu je već spremio brutalan ugovor vredan oko 16.000.000 evra po sezoni što je duplo bolje od onoga što ima u Arsenalu. Tu se poklapaju finansijske i sportske ambicije.

Pominje se i Inter, ali to ne bi bio korak napred za Aleksisa jer želi da napadne torfej u Ligi šampiona. Nema sumnje da će još neki kandidati stati u red, a neće biti čudo ako se tu uključi i Čelsi jer je Antonio Konte preklinjao Juventus da mu dovede Čudesnog dečaka.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Posle ovoga nema dileme, rešena sudbina Aleksisa Sančeza!

Izvor: Sportske.net, 06.Mar.2017, 09:59

Sada nema nikakve sumnje, ovde će se priča završiti....Aleksis Sančez odlazi iz Arsenala..."Guneri" su još jednom poslali ponudu, njegovi agenti nisu odgovorili, Čileanac je rešen da napusti London...Procurele su nove informacije o njegovom lošem odnosu sa Vengerom, ali i saigračima...Nekoliko...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.