Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 15:40

Aleksandar Stanković promovisan na Čairu: Možda su igrači Radničkog zaboravili čiji dres nose

Četvrti trener Nišlija ove sezone

Dan posle gostovanja Partizanu i poraza 0:2, imenovao je Radnički iz Niša novog trenera. Četvrtog ove sezone. Otvorio ju je Radosav Batak, kasnije na klupi je sedeo Milan Đuričić, pa Vladimir Gaćinović, a u nastavku prvenstva će Aleksandar Stanković.

U pitanju je 40-godišnji stručnjak, vlasnik PRO licence, kome najveći uspeh u dosadašnoj karijeri predstavlja uspešna misija u Gornjem Milanovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << oličena u povratku Metalca u Superligu Srbije. Prethodno je Stanković radio u Bežanji i u Napretku.

Da je trenutak u kojem preuzimam mesto glavnog trenera dobar sigurno ne bih bio ovde. Ne sumnjam da je u prethodnom periodu rad bio kvalitetan, ali se neke stvari nisu poklopile, pa je došlo do rezultatske krize. Normalna stvar u fudbalu, kriza je sastavni deo igre. To što ekipu uzimam u finišu sezone ne menja ništa. Tako je bilo u Metalcu, pa smo na kraju ostvarili visoke ciljeve koji su pred nas bili postavljeni. Znam šta Radnički predstavlja, znam kakvi su sve fudbaleri igrali u njemu. Možda su ovi današnji igrači izgubili predstavu o tome u kakvom klubu igraju i moj zadatak je da oni što pre ponovo shvate čiji dres nose“, ambiciozan je Stanković.

Promocija Stankovića upriličena je posle gostovanja u Humskoj, gde je Nišlije s klupe predvodio Miroslav Stanković, ali ni on nije uspeo da spreči četvrti uzastopni poraz.

Pogledao sam utakmicu protiv Partizana, pošto sam zbog kovid protokola bio u karantinu, jer sam u petak uveče došao iz inostranstva i morao sam da se testiram. Mnogi su objavili da sam ja vodio trening u subotu, ali to nije tačno, jer nisam mogao da izađem dok nisam dobio negativan test. Imam jasan uvid u kvalitet ovog tima. Imamo mnogo rovitih igrača, ali nećemo kukati. Moramo što pre da se saberemo i da se okrenemo preostalim utakmicama. Radnički će u svakoj ići na pobedu. Znam šta želim, ali to što ja želim svakako neće moći da dođe odmah. Tražiću brzu reakciju i verujem da ćemo u hodu doći do onoga čemu stremimo“, zaključio je Stanković.

Aleksandra Stankovića je javnosti predstavio novi sportski direktor Radničkog, Ivan Ivović, a debi trenera zakazan je za nedelju kad na Čair dolazi Javor.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.