Aleksandar Džikić dobio otkaz

Izvor: Mondo, 29.Dec.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Džikić dobio otkaz

Budućnost je, nezvanično, smenila trenera dan pred derbi sa Crvenom zvezdom u "Pioniru".

Aleksandar Džikić neće voditi ekipu u nedelju u 19 časova u "Pioniru"!

Čelnici podgoričke Budućnosti, objavio je "Sportklub" u subotu predveče, smenili su trenera prvog tima dan pred derbi sa Crvenom zvezdom i, ujedno, imenovali novog - Jasmina Repešu.

Ipak, ni Hrvat neće voditi ekipu u derbiju sa crveno-belima, već Džikićev pomoćnik, Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Adžić.

Plavo-beli vezali su šest poraza u ABA i Evroligi, pali na četvrto mesto tabele regionalnog šampionata i ceh je, na kraju, morao da potpiše 47-godišnji Beograđanin.

On je preuzeo Budućnost na leto 2017. i u prvoj sezoni doneo dugo čekanu ABA titulu u "Moraču", u koju se potom vratila i evroligaška košarka.

Foto: MN Press

Pratite situaciju u Budućnosti na našem portalu.

Ipak, preambiciozna izmena igračkog kadra prošlog leta i konstantna potraga za dodatnim pojačanjima poremetili su atmosferu u svlačionici, koju su trener i igrači stvorili prošle sezone, što se naročito osetilo ovog decembra.

Od kada su 10. decembra, uz podršku sudija, nadoknadili devet poena razlike u finišu meča za pobedu nad Megom, košarkaši Budućnosti nisu više savladali nikoga: Gran Kanarija, Cibona, Anadolu Efes, Fenerbahče, Krka i Bajern Minhen doveli su do četvrte promene trenera računajući od odlaska Igora Jovovića na leto 2015. godine.

Do danas, ekipu su trenirali Luka Pavićević, Igor Đaletić kao vršilac dužnosti, Vlado Ščepanović, Ilijas Zuros i Džikić, koji je bišem šampionu SR Jugoslavije doneo prvu regionalnu titulu i Evroligu posle 17 godina.

Od Dejana Radonjića, koji je bio trener od 2005. do 2013. godine, samo je njegov naslednik Jovović "sastavio" dve sezone na klupi, a Džikić jednu.

Ispostavilo se da je upravo poraz od Radonjića, sada trenera Bajerna, bio poslednji Džikićev na klupi Budućnosti.

Podgoričani su bili gosti na pet od pomenutih šest mečeva, s tim da će i naredne dve utakmice odigrati na strani: protiv Crvene zvezde u ABA ligi, pa Milana u Evroligi.

Milano je poslednji tim koji je Repeša vodio u karijeri, od 2015. do 2017. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.