Aleks Ferguson je sve učinio da Ronaldo ode u Barselonu

Izvor: RTS, 14.Okt.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleks Ferguson je sve učinio da Ronaldo ode u Barselonu

„Svi, samo ne Madrid“, kaže jedna česta krilatica u Kataloniji. Klub koji na svom grbu nosi krst Svetog Žordija – sveca zaštitnika Barselone – i crveno-žute boje katalonske zastave uvek je sebe video (a i drugi su ga tako videli) kao oponenta kastiljanskom centralizmu iz Madrida. Aleks Ferguson je Škot i ove stvari ga ne zanimaju previše, ali je u jednom trenutku svoje briljantne karijere otvoreno stao na stranu Blaugrane protiv Real Madrida... >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ser Aleks Ferguson stupio je u kontakt sa Barselonom kako bi sprečio Kristijana Ronalda da ode iz Mančester junajteda u Real Madrid, navodi se u biografiji portugalskog fudbalera.

Fergusonu se nije dopalo na koji način Real želi da pribavi sebi Kristijana Ronalda, zbog čega je klub iz Engleske poslao pismo predsedniku Ramonu Kalderonu, zamolivši ga da prestane sa javnim istupima koji tih dana nisu prestajali.
Kako je Real postajao sve sigurniji da će u leto 2008. godine uspeti da privoli Kristijana Ronalda da pređe u Madrid, Ferguson je želeo da uvuče Barselonu u čitavu priču, ali portugalski fudbaler je već bio odlučio.
„Ferguson je odleteo u Portugaliju da direktno 'preseče' ponudu Reala“, navodi poznati španski novinar Giljem Balag.
„Bio je jasan da neće dozvoliti da ga niko ucenjuje ili prisiljava na bilo šta. Ovo je bilo mnogo više od transfera, ticalo se održanja njegovog autoriteta u očima fudbalskog sveta.“
Kako se ističe, sedmicama je Ferguson pokušavao da ubedi Kristijana da odustane. Kako je video da to neće uspeti, okrenuo se Barseloni, pokušavajući da ih nagovori da pošalju ponudu.
Bilo ko, samo ne Real Madrid... Ali Kristijano Ronaldo je odlučio.
Ferguson, shvativši da je poražen, napravio je „džentlmenski dogovor“ sa Ronaldovim agentom Žoržom Mendesom da se transfer odloži.
„Neće ga pustiti tog leta (2008. godine, posle osvajanja Lige šampiona), ali ako se bude dobro ponašao, ako bude dao dovoljno klubu i ako Madrid dođe sa rekordnom ponudom, neće ga sprečavati da ode“, otkriva Balage.
Tako je i bilo. Ronaldo je 2009. godine prešao na „Santijago Bernabeu“ za rekordnu sumu novca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.