Alegrijev povratak? Neće to biti samo podgrejana supa

Izvor: B92, 12.Avg.2021, 22:11

"Alegrijev povratak? Neće to biti samo podgrejana supa"

Masimilijano Alegri se posle dvogodišnje pauze opet vratio trenerskom poslu i to sa klubom u kom je imao najviše uspeha.

Povratak u Juventus iznenadio je mnoge, ali ne i bivšeg selektora Italije Marčela Lipija.

On je za "Gazeto delo Sport" pričao o tome šta misli kakav će biti Juventus sa starim trenerom.

"Neće to biti samo podgrejana supa, biće tu izvrsnih momenata. Na ovom nivou, stati posle dugog ciklusa rada je dobra stvar. Malo se opustite, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pročučavate novu taktiku i trenere, obogatite svoje znanje. Tim je jak i zna ga dobro. Izašli su iz teškog dvogodišnjeg perioda", kaže Lipi.

Iskusni stručnjak je ubeđen u nove pobede Alegrija.

"Juventus je probao da ide novim stazama, sa trenerom koji nije bio jako iskusan, ali je mlad i spreman. Bilo je u redu što su pokušali. Nije uspelo i odlučili su da se vrate pobedničkoj stazi, nema nikog ko je bolji za ovu ulogu od Maksa".

On se osvrnuo na sličnu fazu svoje karijere kada se posle pauze vratio u Juventus, a pričao je i o Ronaldu koji će po svemu sudeći ostati na "Alijanc stadionu".

"I ja sam se vratio u Juventus posle dve godine i osvojio dva Skudeta, igrao i finale Lige šampiona. Što se tiče Ronalda, uvek sam ga smatrao najboljim strelcem na planeti. On ne kreira golove, ali ih postiže. Važno je da mu ovaj tim daje mnogo. Nikad nije bio tipičan centrafor, na poziciji devetke uvek mu je trebao neko kao Karim Benzema, iako Juve nema taj tip devetke. Mislim da će kod Alegrija igrati sa još dvojicom napadača, u sistemu smenjivanja pozicija, što će protivničkim odbranama zadati mnogo problema", zaključio je Lipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.