Alegri: Hoću da budem Juventusov Ferguson

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alegri: Hoću da budem "Juventusov Ferguson"

Italijanski fudbalski trener Masimilijano Alegri izjavio je da može da bude "Juventusov Aleks Ferguson", odnosno da ostane u Torinu još dugo i bude podjednako uspešan.

Ferguson je čak 17 godina bio na klupi Mančester Junajteda u periodu od 1986. do 2013, osvojivši čak 38 trofeja, a Alegri veruje da može da uradi sličnu stvar.

"Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate. Smatram sebe menadžerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kluba, koji kući mora da donese rezultate, ne samo na sportskom planu, već i u smislu napretka igrača. Takve stvari mogu da utiču na finansijsko stanje kluba. Nadam se da ću imati rolu kao Ferguson jer bi to značilo da ostanem u Juventusu mnogo godina", rekao je Alegri za Korijere dela Sera.

Alegri ne beži od odgovornosti da Juventus mora da osvaja sve trofeje, pa i Ligu šampiona gde ga čekaju dueli sa Ajaksom u četvrtfinalu.

"Sada moramo da pobeđujemo u Evropi i Italiji. Ajaks ima puno talentovanih igrača i sistem, koji funkcioniše već od dece", respektuje Alegri narednog rivala.

Alegri, koji je često bio na udaru kritika italijanske javnosti, za četiri i po godine u Juventusu osvojio je isto toliko Skudeta, odnosno ukupno 10 pehara, ali i izgubio dva finala Lige šampiona - od Barselone (3:1) 2015. i od Real Madrida (4:1) 2017.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alegri: Hoću da budem "Juventusov Ferguson"

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2019

Italijanski fudbalski trener Masimilijano Alegri izjavio je da može da bude "Juventusov Aleks Ferguson", odnosno da ostane u Torinu još dugo i bude podjednako uspješan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.