Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 22:08

Albin triler u Berlinu uz 16 datih trojki

Baskonija pala u samoj završnici – 95:91

Kako je samo Alba dobro šutirala za tri poena protiv Baskonije! Sa procentom od 55,2% bila je više nego precizna van linije 6,75 i na taj način uspela da savlada prvaka Španije. I to sve posle neizvesne završnice - 95:91. Podatak da je Alba dala čak 16 trojki govori gde je bio ključ ovog duela.

Uz dobru igru Maoda Loa i Džejsona Grejndžera, naravno.

Odlučujuće poene dao je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lo na pola minuta pre kraja, potom su se Zoran Dragić i Ahil Polonara ispromašivali, da bi Johanes Timan poenima sa slobodnih bacanja na šest sekundi postavio konačan rezultat.

Baskonija neće imati mnogo boljih šansi da dođe do neke pobede u gostima, gostovala je Albi, ali se u prvoj deonici videlo da je tim Aita Garsije spreman kao zapeta puška. Dao je tim iz glavnog grada Nemačke 25 poena za 10 minuta i poslao jasnu poruku.

Pre svega je šampion Španije imao probleme večeras u odbrani, nije uspevao da zaustavi sjajan šut za tri poena Albe i tu je napravljena najveća razlika.

Lo je dao četiri trojke iz šest pokušaja, Matišek obe koje je šutnuo, Fontekio je gađao 3/5, a Johanes Timan 3/3. Sa takvim šutom Alba je morala da dobije ovaj susret.

Grejndžer je bio najefikasniji sa 21 datim poenom, Lo je dodao 19, Fontekio 15, Timan 14, a Matišek 12. Kod Baskonije je Polonara ubacio 18, a Dragić poen manje, dok je Alek Piters završio utakmicu sa 15 poena.

EVROLIGA

Alba – Baskonija 95:91

/Grejndžer 21 – Polonara 18/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.