Albertini protiv video snimaka u fudbalu: Moramo prihvatiti da su greške sastavni deo sporta

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albertini protiv video snimaka u fudbalu: Moramo prihvatiti da su greške sastavni deo sporta

Nekadašnji italijanski reprezentativac Demetrio Albertini (43) protivi se uvođenju video snimaka tokom utakmica jer su greške, kako tvrdi, sastavni deo fudbala. Podsetimo, derbi šestog kola Serije A Juventus-Roma (3:2) izazvao je burne reakcije na Apeninima, kada su igrači i stručni štab "vučice" optužili glavnog arbitra Đanluku Rokija da je dopustio "bjankonerima" da postignu tri neregularna gola. Zbog toga je aktuelni predsednik italijanskog fudbalskog saveza Karlos Tavekio poslao pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << prvom čoveku FIFA Sepu Blateru u kojem je zatražio da Italija bude eksperiment, tj. prva zemlja u kojoj će biti uvedena ovakva vrsta tehnologije.

- Zalažem se za uvođenje tehnologije kada treba odlučiti da li je lopta prešla gol liniju, ali protivnik sam ponovljenih video snimaka tokom utakmice. Neophodno je da prihvatimo da su greške sastavni deo sporta - kazao je Albertini koji je u avgustu izgubio trku za mesto predsednika Fudbalskog saveza Italije, iako je pobednik Tavekio zbog rasističkih komentara zaradio šestomesečnu suspenziju od strane UEFA.

- Znao sam da su izbori unapred izrežirani kada sam se prijavio. Neki predsednici su me zvali jer su želeli da unesu promene u italijanski fudbal, ali one se nažalost neće dogoditi. Najvažnije je da postoji želja za promenama jer ovde fudbal ne napreduje kao u ostalim evropskim zemljama. Mogu samo da se nadam da će Tavekio raditi u korist domaćeg sporta - podvukao je Albertini za italijanske medije.

(Tekst: Nemanja Banović, foto: Beta/AP/Riccardo De Luca)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.